Social 7 August 2017 11:01
Valul de caldura si disconfortul termic deosebit de accentuat vor persista si luni, avertizeaza meteorologii.

"Luni, valul de caldura va persista in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, unde disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor cobori sub 20 de grade. In judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta si indeosebi in zona joasa a judetului Mehedinti, precum si in municipiul Bucuresti, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 36 si 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va fi de 82...84 de unitati", sustin meteorologii, potrivit radioconstanta.ro.

"In nordul Olteniei, Munteniei si al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 34 si 36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati.

In regiunile sudice, in dupa-amiaza zilei de marti, local disconfortul termic va fi ridicat si, indeosebi in Lunca Dunarii, maximele termice vor mai atinge 35...37 de grade", se arata in atentionare.

De asemenea, mai este in vigoare o atentionare de vijelii, averse torentiale si grindina, pana marti dimineata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.