Social 6 August 2017 15:54
Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarile meteo. Astfel, incepand de duminica de la ora 18.00, pana marti la ora 06.00, meteorologii avertizeaza ca in regiunile vestice, nordice, centrale si nord-estice si zonele de munte se va remarca instabilitate atmosferica accentuata, in timp ce in Oltenia, Muntenia si Dobrogea valul de caldura si disconfortul termic accentuat vor persista.

"Temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin vijelii, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminica si pana in dimineata zilei de luni, la munte, in Crisana, Maramures, Transilvania, Banat si in cea mai mare parte a Moldovei. Pe parcursul zilei de luni si in cursul noptii de luni spre marti, manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi cu precadere in zonele deluroase si montane, precum si in Transilvania, Moldova si Maramures.

In regiunile nord-vestice, nordice si la munte manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala si in dupa-amiaza zilei de duminica iar in sudul si sud-estul tarii vor fi mai ales in seara zilei de luni si in noaptea de luni spre marti", se arata in atentionare.

Cod portocaliu

"Luni, valul de caldura va persista in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, unde disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor cobori sub 20 de grade. In judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta si indeosebi in zona joasa a judetului Mehedinti, precum si in municipiul Bucuresti, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 36 si 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va fi de 82...84 de unitati", sustin meteorologii.

Cod galben

"In nordul Olteniei, Munteniei si al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 34 si 36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati", scrie digi24.ro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.