Social 4 August 2017 11:54
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a identificat in primul semestru al anului alte 3.840,46 de hectare de paduri virgine si cvasivirgine, solicitand deja introducerea acestor suprafete de padure, aflate in proprietatea publica a statului, in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine, conform Ordinului de Ministru 2525/2016.

Din acestea, 2.996,38 de hectare sunt paduri virgine si 844,08 hectare paduri cvasivirgine.

Specialistii Romsilva au identificat 1.757,71 hectare la Ocolul Silvic Arpasu din judetul Sibiu, 1.063 de hectare la Ocolului Silvic Strambu Baiuti din judetul Maramures si 175,67 de hectare la Ocolul Silvic Tarnita din judetul Mehedinti, toate incadrandu-se in categoria functionala paduri virgine.

In judetul Maramures au fost identificate, in total, 633,21 hectare paduri de stat care se incadreaza in categoria functionala paduri cvasivirgine, pe raza ocoalelor silvice Grosii Tiblesului, Mara si Strambu Baiuti. Au mai fost identificate si alte paduri cvasivirgine in judetul Caras-Severin, 58,33 hectare la Ocolul Silvic Berzeasca, in judetul Hunedoara, 87,41 hectare pe raza Ocolului Silvic Geoagiu, si in judetul Neamt, 65,13 hectare la Ocolul Silvic Pipirig.

Retail jobs

Potrivit unui comunicat remis 9am, procesul de identificare si includere a suprafetelor in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine continua, anual, specialistii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva analizand peste 300 de mii de hectare fond forestier aflat in proprietatea publica a statului.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a inclus deja, anul trecut, 9.983 de hectare in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine.
Recent, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, Ministerul Apelor si Padurilor, impreuna cu organizatiile WWF Romania si Greenpeace Romania au reusit introducerea a 24.679,4 hectare de paduri virgine si seculare de fag in Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO, din acestea, 24.341,3 de hectare fiind in proprietatea publica a statului si administrate de Romsilva.

Citeste si:
Ploile au făcut ravagii! 500 de hectare de teren agricol, inundate...
Ploile au făcut ravagii! 500...

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publica a statului si 22 de parcuri nationale si naturale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.