Social 23 Iunie 2021 14:55 de Lorena Martin

Direcţia de Agricultură Judeţeană (DAJ) Tulcea estimează că ploile abundente înregistrate în ultimele zile au dus la inundarea a circa 500 de hectare de teren agricol din judeţ.

Suprafeţele afectate sunt în localităţile I.C. Brătianu, Ostrov, Peceneaga, Smârdan, Luncaviţa, Văcăreni şi Măcin, potrivit directoarei instituţiei, Maria Mahu.

„Numai la I.C. Brătianu avem semnalate culturi afectate pe circa 200 de hectare. Suprafaţa afectată este posibil să fie mai mare de 500 de hectare, fiindcă până acum nu s-a putut intra pe terenuri", a declarat, pentru AGERPRES, directoarea DAJ.

Ea a mai spus că anterior Codului roşu de precipitaţii abundente de la finele săptămânii trecute, în judeţ, au fost puse în funcţiune mai multe staţii de desecare pentru a proteja culturile înfiinţate.

„Acolo unde nu au existat staţii de desecare, proprietarii terenurilor agricole au acţionat cu motopompe proprii pentru a proteja culturile", a menţionat directoarea Maria Mahu.

Retail jobs

Potrivit acesteia, reprezentanţii DAJ evaluează în aceste zile pagubele produse de ploile abundente din ultima săptămână.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.