Social 2 August 2017 11:36 de Clara Vacaru
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) va desfasura, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei. Pana acum, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel national.

IGSU a anuntat, marti, ca in toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, in vederea centralizarii permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

Incepand cu luna august, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, in intervalul orar 10.00 - 11.00 vor fi actionate sirenele de alarmare publica existente la nivel national.

Simularile vor incepe miercuri, 2 august, si vizeaza atat verificarea echipamentelor care pot fi actionate in mod centralizat (simultan), dar si a celor cu actionare locala.

Rezultatele verificarilor vor fi centralizate la nivel judetean si vor face obiectul unor analize in comitetul judetean pentru situatii de urgenta, in vederea imbunatatirii modului de alarmare a populatiei in situatii de protectie civila. Prin modul de actionare mijloacelor tehnice de alarmare exista posibilitatea de a crea disconfort in spatiul public, motiv pentru care asiguram cetatenii ca astfel de exercitii periodice sunt necesare si benefice”, anunta IGSU.

Retail jobs

In perioada 18-21 aprilie, IGSU a desfasurat, la nivel national, un exercitiu de testare a sirenelor care anunta situatiile de protectie civila. Timp de patru zile, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel national.

Instiintarea, avertizarea, prealarmarea si alarmarea se realizeaza in scopul dispunerii masurilor de protectie a populatiei si bunurilor, precum si pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice au loc pe timpul inundatiilor, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care ar pune in pericol viata oamenilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.