Social 29 Iulie 2017 11:26 de Clara Vacaru
 Eugen Cristian Motriuc, actor al Teatrului Mic din Bucuresti de 30 de ani si cunoscut pentru rolurile din filmele "Patul conjugal", de Mircea Daneliuc, si "Amen", de Costa Gavras, a murit la varsta de 68 de ani, a anuntat Teatrul Mic.

Hunedorean de origine, nascut la 10 iulie 1949, Eugen Cristian Motriuc, a ales Teatrul Tineretului din Piatra Neamt ca loc in care sa isi inceapa parcursul teatral.

Distribuit prima oara in 1977 in chipul lui Hernandez din spectacolul "Paine amara", de Claude Spaark, in regia lui Constantin Dinulescu, montat pe scena Teatrului National din Bucuresti, Eugen Cristian Motriuc a ales totusi sa isi continue drumul la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, in detrimentul Nationalului. Acolo, timp de cinci ani, a interpretat roluri in spectacole regizate de Alexandru Tocilescu (1978 - "Nevestele vesele din Windsor", de William Shakespeare; 1980 - "Program special L.B.", de Stephen Poliakoff) sau Alexandru Dabija (1979 - "Mihai Viteazul" de Eugen Mandric si Paul Findrihan; 1980 - "D’ale Carnavalului", de Ion Luca Caragiale).

La Teatrul Mic din Bucuresti a fost adus in 1983 de Dinu Sararu, fiind distribuit in primul spectacol - "Richard al III-lea", de William Shakespeare, montat de Silviu Purcarete. Pe scena Teatrului Mic si a Teatrului Foarte Mic a jucat, timp de trei decenii, peste 20 de roluri, alaturi de Stefan Iordache, Olga Tudorache, Leopoldina Balanuta, Dan Condurache, Mihai Dinvale, Coca Bloos, Vali Seciu, Gheorghe Visu.

A colaborat, de asemenea, in film cu regizori precum Costa-Gavras (Amen), Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc sau Nicolae Margineanu, filmul "Poarta Alba" (2014), regizat de acesta din urma fiind ultimul sau rol pe pelicula.

A mai aparut in filmele "Dumbrava minunata" - 1981, "Dreptate in lanturi" - 1983, "Liliacul infloreste a doua oara" - 1988, "Drumet in calea lupilor" - 1988, "Patul conjugal" -1993, "Oglinda" - 1993, "Aceasta lehamite" - 1994, "Amen" - 2002.

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

De la teatru si-a luat ramas-bun in 2007 cu spectacolul "Razboi cu Troia nu se mai face", in regia lui Florin Calinescu, montat pe scena in care si-a lasat cea mai buna parte din ani si cel mai mult din suflet, Teatrul Mic.

"Teatrul trebuie sa doara", scria el intr-una din cugetarile sale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.