Social 18 Iulie 2017 13:01 de Clara Vacaru
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marti ca, desi exista parcari publice si private, cetatenii prefera sa parcheze pe domeniul public pentru ca acesta nu este taxat, astfel ca incepand din toamna acestui an in zonele in care exista parcari "nu se va mai putea parca gratuit".

Intrebata daca benzile unice pentru RATB ar putea fi implementate pe primele benzi ale soselelor unde sunt in prezent masini parcate, primarul Capitalei a spus ca cetatenii nu incalca legea din rea-vointa, pentru ca sunt zone in care nu exista alta posibilitate de parcare. Ea a mai spus ca de multe ori, desi exista parcari publice sau private, soferii aleg sa parcheze pe domeniul public pentru ca acesta nu este taxat.

"Avem intalniri la doua-trei zile cu Brigada Rutiera si cu Politia Locala si Administratia Strazilor tocmai in ideea de a contribui la fluidizarea traficului. Avem deja reiesite din aceste discutii zonele in care cetatenii nu au unde sa parcheze si nu din vointa lor incalca legea, dar si zonele in care exista parcari publice sau private, dar cetatenii prefera sa parcheze pe domeniul public, pentru ca nu este taxat. Incepand din toamna, aceasta a doua varianta nu va mai fi posibila, pentru ca acolo unde exista parcari publice sau private, in arealul respectiv, nu se va mai putea parca gratuit", a explicat Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Primarul Capitalei a mai spus ca nu va renunta la implementarea benzilor unice, pentru ca este o masura de fluidizare a traficului existenta in "toate marile capitale europene", iar in perioada urmatoare vor fi stabilite si zonele in care vor functiona acestea.

"Acest proiect va fi inceput ca si activitate pe perioada cand nu este aglomeratie atat de mare. Impreuna cu Brigada Rutiera, in aceasta perioada stabilim care sunt zonele in care vor functiona benzile unice si de aceasta data vom pregati mult mai bine implementarea acestui sistem de benzi unice. Nu avem de ce sa renuntam la aceasta procedura de a fluidiza traficul, pentru ca este un proiect care a fost implementat cu succes in toate marile capitale europene si nu avem de ce sa fim altfel", a spus Gabriela Firea, precizand ca este nevoie doar de "mai multa pregatire".

Citeste si:
Studenții protestează la sediile PNL, USR PLUS şi Guvern
Studenții protestează la...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.