Cristian Lica, directorul Muzeului Kitsch-ului din Bucuresti, singurul de acest fel din Romania, a transmis un apel pentru a gasi faptasii. ”Dati-ne share si ajutati-ne sa-i identificam. Poate i-ati zarit prin centrul vechi”, este mesajul celor de la Muzeul Kitsch-ului.

Contactat de News.ro, Cristian Lica a spus ca nu banuieste care ar fi motivul jafului si ca se va adresa Politiei astazi. ”Vom raporta astazi pentru ca nu am fost in zona ieri”, a spus Lica. ”Trebuie sa citesc cateva zeci de mesaje pentru a afla daca cineva i-a identificat”, a adaugat colectionarul pentru News.ro.

”Odata cu succesul muzeului a crescut si cota exponatelor noastre. Pe bursele internationale, curatorii muzeului asteapta acceptarea noastra in lista obiectivelor UNESCO pentru o relistare. Naivi fiind sau coplesiti de evenimente am neglijat securitatea a doi lei aurii, pe care i-am plasat pe trepte. Unul dintre ei a fost sustras aseara asa cum veti vedea in film”, a scris pe site Cristian Lica.

Cristian Lica banuieste ca jaful ar avea o cauza: concursul initiat de muzeu pentru identificarea celor mai relevante kitschuri din cultura romaneasca. "Initial, am crezut ca cineva a fost deranjat de concursul nostru si a trimis niste vandali sa ne inchida gura. Insa nu credeam ca avea cine sa fie. Oferim recompense atractive: un bibelou pentru fiecare indiciu relevant, iar pentru indicii care vor duce la recuperarea leului vom acorda o carpeta cu Rapirea din Serai!”, se arata pe site-ul Muzeului.