Social 15 Iulie 2017 10:06
Mitropolia Moldovei si Bucovinei anunta ca "Sinodul mitropolitan a luat act cu tristete de existenta in spatiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natura morala, atribuite Preasfintitului Corneliu, Episcopul Husilor" si urmeaza ca "forurile prevazute de legislatia bisericeasca in vigoare sa randuiasca cele cuvenite in astfel de situatii". De asemenea, credinciosii sunt indemnati sa "staruiasca in rugaciune".

Anuntul mitropoliei se refera la imaginile aparute in spatiul public in care episcopul Husilor este filmat in ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani. Imaginile ar fi fost folosite de arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Husilor, si de preotii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, si Razvan Bumbu, de la Parohia Valeni, pentru a-l santaja pe Barladeanu. Cei trei preoti au fost trimisi in judecata de DNA.

"In ziua de 14 iulie 2017, s-a intrunit la Resedinta mitropolitana din Iasi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Sinodul mitropolitan a luat act cu tristete de existenta in spatiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natura morala, atribuite Preasfintitului Corneliu, Episcopul Husilor",
afirma mitropolia intr-un comunicat.

De asemenea, membrii Sinodului mitropolitan "au luat act de declaratia Preasfintitului Corneliu, care a afirmat ca acuzatiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false".

"Sinodul mitropolitan a analizat cu atentie intreaga problematica legata de acest caz, urmand ca forurile prevazute de legislatia bisericeasca in vigoare sa randuiasca cele cuvenite in astfel de situatii"
, precizeaza Mitropolia Moldovei.

Ierarhii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei indeamna clericii si credinciosii din Moldova "sa staruiasca in rugaciune, statornicie in dreapta credinta si in implinirea poruncilor lui Dumnezeu".

Imaginile compromitatoare cu episcopul Husilor au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia si Mitropolia Moldovei au solicitat publicatiei inregistrarile, scrie News.ro.

Citeste si:
Doi consilieri locali s-au bătut într-un birt din Huși....
Doi consilieri locali s-au...

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Vasile Banescu a declarat la Antena 3 ca barbatul care apare in imagini este Episcopul Husilor.

"Din pacate, confirm ca persoana din imagine este episcopul Husilor",
a afirmat Banescu, care a apreciat ca aceasta situatie il face pe episcop incompatibil si ca acesta va fi sfatuit sa se retraga, decizie pe care o poate lua si singur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.