Social 11 Iulie 2017 17:36
Holcim Romania si Hope and Homes for Children au incheiat un parteneriat care sustine copiii din orfelinatele romanesti. Acestia vor construi, pana la finalul anului 2018, case de tip familial, atat in Bucuresti, cat si in Neamt.

Actiunea se inscrie in programul de inchidere a centrelor de plasament "Robin Hood" din Bucuresti si "Elena Doamna" din Targu Neamt. Pana la sfarsitul anului viitor, 24 de copii urmeaza sa fie mutati in case de tip familial.


In aceste case, copiii au sansa de a trai intr-un mediu foarte apropiat de cel familiar. Acestia primesc ingrijire si educatie, dar si sprijin emotional si consiliere pentru a-si dezvolta anumite deprinderi, anunta Hope and Homes for Children.

Proiectul debuteaza cu campania "Construieste o casa, daruieste o acasa!", prin care compania directioneaza catre fundatie contravaloarea unui kilogram de ciment, pentru fiecare sac cumparat.

"Lucrurile mari se fac prin multe gesturi mici. Daca vi se pare ca un kilogram de ciment nu poate face cine stie ce diferenta, atunci ganditi-va mai bine: kilogram cu kilogram, Holcim reuseste sa schimbe viata copiilor care se vor bucura de un mediu familial in casele pe care le facem impreuna. Zi de zi, copiii sufera in jurul nostru, dar punand umarul fiecare dintre noi, putin cate putin, le redam copilaria. Ce lucru mai mare decat acesta am putea face?", a declarat Ștefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud in cadrul Hope and Homes for Children, noteaza agerpres.ro.

"Impreuna cu Hope and Homes for Children si cu sprijinul clientilor nostri vom reusi sa implinim pentru copiii din orfelinate visul unui camin durabil, al unui loc unde zambetul si joaca vor fi la ele acasa", a declarat, la randul sau, Bogdan Dobre, director comercial Holcim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.