Social 6 Iulie 2017 16:06
Politia Romana a emis ieri un comunicat de presa, prin care anunta ca sute de politisti, politisti locali si jandarmi sunt mobilizati pentru asigurarea linistii, ordinii si sigurantei participantilor la festivalul Neversea, din acest weekend. 

"Cu ocazia evenimentului artistic de muzica electronica care se va desfasura in municipiul Constanta, pe plaja Modern, in perioada 7-9 iulie 2017, intitulat ”Neversea”, autoritatile competente in domeniu au dispus o serie de masuri pentru asigurarea in bune conditii a manifestarii.

Astfel, I.P.J. Constanta prin Politia Municipiului, Serviciul Rutier, Directia Politie Locala din cadrul Primariei Municipiului Constanta, Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei, Gruparea de Jandarmi Mobila ”Tomis”, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Dobrogea” Constanta vor fi institutiile permanent implicate in asigurarea linistii si ordinii publice.

Incepand cu 5 iulie 2017, oamenii legii vor pune in aplicare restrictii de circulatie pe arterele care conduc catre locul de desfasurare al evenimentului, accesul fiind permis doar riveranilor si agentilor economici, care vor detine de la Primaria Municipiului Constanta permise de acces, cu ajutorul carora detinatorii pot traversa filtrele rutiere.

Puncte de inchidere a accesului, incep de la strada Traian - Poarta 3, strada Traian - Poarta 1, strada Traian cu strada Termele Romane, strada Traian cu bulevardul Tomis, strada Negru Voda cu Ecaterina Varga, bulevardul Mircea cel Batran cu strada Negru Voda, Mircea cel Batran cu strada Smardan, bulevardul Mircea cel Batran cu strada Decebal, bulevardul Mircea cel Batran cu strada Eroilor, strada Bucovina cu strada Eroilor si strada Shanghai cu strada Yokohama.

De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) in interiorul perimetrului de siguranta cu exceptia autobuzelor R.A.T.C. autorizate sa efectueze cursele speciale.

In echipele asigurate de I.P.J. Constanta se vor afla politisti de investigatii criminale, ordine publica, rutiera si actiuni speciale. Astfel, Politia constanteana va asigura prezenta continua a unui echipaj de interventie al Serviciului pentru Actiuni Speciale; va pune in aplicare restrictiile rutiere pe bulevardul Regina Elisabeta pentru a se asigura trecerea a doua autobuze venind din sensuri contrare; controlul pirotehnic de specialitate se va asigura prin grija Serviciului pentru Actiuni Speciale; iar reprezentantii Politiei Rutiere vor actiona in filtre pentru fluidizarea traficului rutier.

Citeste si:
MAE: Restricții de circulație în mai multe puncte de frontieră cu...
MAE: Restricții de circulație...

Participantii la festival sunt sfatuiti sa foloseasca numai mijloacele de transport in comun special destinate, puse la dispozitie de catre R.A.T.C. si Primaria Municipiului Constanta.

Daca totusi se alege autovehiculul personal, conducatorii auto vor fi indrumati sa foloseasca parcarea fostei baze R.A.T.C., de pe strada Chiliei, R.A.T.C. Constanta urmand a asigura trasee ”NEVERSEA”, ce vor lega parcarile de autovehicule de zona evenimentului.

Astfel, R.A.T.C. va asigura transportul persoanelor care doresc sa participe la acest eveniment, prin suplimentarea transportului cu doua linii (curse speciale), cu aproximativ 50 de mijloace de transport care vor circula cu o frecventa de 10-12 minute, pe doua trasee diferite respectiv NEVERSEA 1 cu plecare de la Gara CFR spre Portul Tomis si NEVERSEA 2 cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis, cu mentiunea ca acestea nu vor opri in statiile din oras, ci doar in punctele de imbarcare/debarcare pasageri.

Citeste si:
Sistemul de plata, check-in, TOP UP și REFUND la cea de-a cincea...
Sistemul de plata, check-in,...

Pasagerii vor putea achizitiona bilete/abonamente de transport din toate punctele de vanzare R.A.T.C., inclusiv din cele special amplasate la cap de linie (Portul Tomis) si in apropierea locatiei evenimentului.

Referitor la parcari, autovehiculele vor fi stationate in parcarile apartinand domeniului public si privat astfel:

- Pavilionul Expozitional - situat pe bulevardul Mamaia - zona Pescarie,

- O parte din parcarea Centrului Comercial VIVO - situata pe bulevardul Aurel Vlaicu,

- Parcarea din zona Poarta 1/Vraja Marii - parcare de rezerva (aproximativ 270 locuri).

Totodata, reamintim participantilor faptul ca in perimetrul festivalului este interzisa intrarea cu ghiozdane, droguri, sticle, lasere, genti, spray-uri, cutite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mancare si bauturi, animale, umbrele (in caz de ploaie se recomanda folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, orice tip de obiecte care ii pot rani pe alti participanti.

Citeste si:
Noua regulă de circulație din sensul giratoriu. Poliția: „Vechea...
Noua regulă de circulație din...

Este permis, insa, accesul cu poseta/borseta (dimensiunea maxima permisa 21cm x 29 cm), medicamente, insulina, picaturi uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt permise doar daca sunt insotite de scrisoare medicala sau orice alt document inlocuitor acesteia si cu maxim o doza zilnica.", scrie I.P.J Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.