Social28 Iunie 201715:19de Clara Vacaru

Lectura de 2 minute

Magistratii instantei supreme s-au pronuntat definitiv in dosarul de santaj Antena Group - RCS & RDS. Dan Voiculescu, condamnat in 12 mai 2016 la doi ani de inchisoare cu executare, a fost achitat.

In acelasi dosar, Sorin Alexandrescu a fost condamnat la 4 ani si sase luni de inchisoare cu executare. In orele urmatoare, el trebuie sa se prezinte la o sectie de politie si va dus intr-un penitenciar.

Camelia Voiculesc a fost si ea condamnata la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la santaj. In acelasi dosar, Serban Pop a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare.

Antena Group a primit amenda penala in valoare de 200.000 de lei, iar posturile au obligatia sa afiseze aceasta sentina a judecatorilor.

La ultimul termen al procesului de la instanta suprema, Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu au spus ca sunt nevinovati, au cerut sa fie achitati si, in cazul in care totusi judecatorii considera ca au incalcat legea, au fost de acord cu prestarea de munca neremunerata in folosul comunitatii.

Citeste si:
Două turiste, date în judecată după ce una din ele prezenta...
Două turiste, date în...

Decizia instantei supreme va fi definitiva.

Dosarul Antena Group-RCS&RDS

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si de fostul sef al ANAF Serban Pop.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

Actele de constrangere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, dar si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei. Anchetatorii sustin ca acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.

Citeste si:
Dan Voiculescu: "Este necesar un pachet financiar de minim 5...
Dan Voiculescu: "Pentru a...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.