Social16 Iunie 201717:31de Clara Vacaru

Lectura de 3 minute

Atlantic4, prima echipa romaneasca ce va traversa Oceanul Atlantic vaslind, intr-o initiativa sustinuta de Kaufland Romania, a pornit astazi in cursa de traversare a Marii Negre intr-o ambarcatiune cu vasle, in incercarea de a deveni prima echipa din lume care realizeaza acest lucru si de a dobori in acelasi timp un record de viteza.

Intreaga aventura a echipei „Atlantic 4” va putea fi urmarita pe www.atlantic4.ro si pe pagina de Facebook Kaufland Romania, iar evolutia parcursului echipei pe mare, in timp real, prin GSP.

Andrei Rosu, Vasile Osean, Ionut Olteanu, Marius Alexe si Alexandru Dumbrava sunt cei 5 membri ai echipei Atlantic4, care au pornit vineri din portul Marina Limanu si vor vasli neintrerupt aproximativ 1200 km, pana la Batumi (Georgia).

Echipa de romani a aplicat la Guinness World Records tentativa de a dobori recordul mondial de traversare a Marii Negre intr-o ambarcatiune cu vasle, care in prezent este de 29 de zile.

Scopul echipei este de a se antrena pentru cea mai dura cursa de canotaj din lume - „Talisker Whisky Atlantic Challenge” ce va avea loc in decembrie 2017.

Citeste si:
IRES: Ce au făcut românii în prima săptămână de stare de alertă
IRES: Ce au făcut românii în...

Traversarea Marii Negre constituie o etapa foarte importanta din pregatirea echipei de romani pentru provocarea Atlantic Challenge de a traversa Oceanul Atlantic vaslind - si este facuta in aceeasi barca cu vasle ce va fi folosita si in marea cursa pentru care se antreneaza.

Prin acest antrenament, echipa urmareste sa descopere cum se va comporta fiecare membru in situatii extreme si totodata sa se familiarizeze cu barca, sa testeze echipamentul de salvare, para ancora, hrana liofilizata, sistemele de navigatie fixe si portabile si alte echipamente.

Echipa Atlantic4 concureaza cu sprijinul Kaufland Romania pentru implinirea unei cauze sociale: completarea fondurilor necesare realizarii unui Campus socio-medical la Adunatii Copaceni, destinat copiilor diagnosticati cu boli rare sau incurabile. Pentru a-i sustine, Kaufland Romania, partener oficial al initiativei, a donat suma de 20.000 de euro pentru aceasta cauza catre HOSPICE Casa Sperantei. Sustinatorii pot dona pe pagina http://hospice.galantom.ro/atlantic4.

Citeste si:
Bărbații infectați cu Covid-19, mai afectați de boală decât femeile
Bărbații infectați cu...

Despre cea mai dura cursa de canotaj din lume, „Talisker Whisky Atlantic Challenge”
Competitia consta in traversarea Oceanului Atlantic cu o barca cu vasle, pe distanta de 5000 de km dintre La Gomera (Insulele Canare) si Antigua si va avea startul oficial pe 12 decembrie 2017.

Competitia aliniaza la start un numar limitat de echipe de pe mapamond, avand reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior in timpul cursei, iar membrii vor trebui sa faca fata unor provocari precum privarea de somn, vaslire in schimburi de doua ore, non-stop timp de saptamani. Barca va avea o limita de lungime si latime, poate fi construita numai din anumite materiale, nu va putea fi reparata pe parcurs si va fi echipata cu provizii numai la start.Despre Andrei Rosu
Andrei Rosu este tata a doi copii, sportiv de anduranta, detinator de cateva recorduri nationale si mondiale, blogger la www.andreirosu.org si sustinator de proiecte sociale. Andrei Rosu este primul roman care a traversat inot Canalul Manecii, in 2015, cand a parcurs un traseu de la Londra la Paris, compus din 140 de km de alergare, aproximativ 50 de km de inot si inca 300 de km cu bicicleta. Andrei, impreuna cu un alt roman, a terminat - in premiera pentru un tandem - cea mai grea cursa de alergare din lume, desfasurata in martie 2016 la Cercul Polar. Andrei este primul om din lume care a reusit sa termine circuitul 7 maratoane si 7 ultra-maratoane pe 7 continente, performanta premiata cu un loc in Cartea Recordurilor. De asemenea, el are la activ si cateva curse de ultra-triatlon.

Citeste si:
Marcel Vela, sentimental pe Facebook. Mesaj pentru români de 1 Mai
Marcel Vela, sentimental pe...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.