Social 11 Iunie 2017 16:43 de Clara Vacaru
 Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, atrage atentia, intr-un comentariu pe Facebook, ca nu trebuie trecut cu vederea faptul ca liderul PSD, Liviu Dragnea, are demisiile in alb ale membrilor Executivului si demisia premierului, acest lucru fiind ”nu doar o incalcare flagranta a democratiei, ci un act de camatarie politica” si ii cere lui Dragnea sa indice in ce alt stat din UE, seful de partid ”ia ostatic un guvern intreg asupra caruia exercita un santaj permanent”.

Totusi, cred ca nu trebuie trecut cu vederea un fapt de o gravitate exceptionala. Sa iei demisia in alb primului ministru al guvernului Romaniei si intregului guvern, votati de Parlament, este nu doar o incalcare flagranta a democratiei ci un act de camatarie politica. In ce alta tara membra a Uniunii Europene seful de partid ia ostatic un guvern intreg asupra caruia exercita un santaj permanent?”, a scris Turcan, duminica pe Facebook.

Ea a precizat ca liderul PSD, Liviu Dragnea, ar trebui sa indice in ce tari mai exista o asemenea situatie.

E un model al stangii europene sau domnul Dragnea s-a inspirat din filmul La Piovra? Cui a mai luat astfel de juraminte de supunere domnul Dragnea? Comisarului european Corina Cretu, euparlamentarilor PSD? Ar trebui sa stim toate aceste lucruri. In mod normal, un astfel de comportament ar trebui sa duca la excluderea PSD din Partidul Socialist European”, considera liderul liberalilor.

Liviu Dragnea: "Toti ministrii si premierul si-au depus demisiile in alb"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, la Parlament, ca ministrii si premierul Sorin Grindeanu si-au depus demisiile in alb la partid, in momentul in care au preluat guvernarea, dar el nu le va folosi, deoarece demisia trebuie sa fie un act "asumat si explicat".

Toti, atunci cand si-au primit mandatele. Nici nu stiu unde sunt depozitate aceste demisii in alb, dar ei au facut gestul asta, dar eu nu le folosesc”, a afirmat Liviu Dragnea, intrebat daca toti ministrii si-au depus demisiile in alb la momentul preluarii portofoliilor.

Chestionat in continuare daca si premierul Sorin Grindeanu si-a depus o astfel de demisie, liderul PSD a raspuns afirmativ, dar a reiterat faptul ca nu intentioneaza sa le foloseasca.

Din cate am auzit, da, dar eu nu le folosesc, pentru ca nu cred ca asta e o procedura corecta. Adica, nu ma duc si le iau din sertar si le pun data. Eu nu procedez asa. Am mai avut un caz de genul asta si nu...”, a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat de ce ministrii si-au depus demisii in alb, Liviu Dragnea a sustinut ca, probabil, a fost „euforia formarii Guvernului”.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Probabil ca, in euforia formarii Guvernului, unul dintre ei a avut aceasta idee si au facut acele demisii in alb. Nu ma intereseaza acele demisii in alb. Cine vrea sa-si dea demisia trebuie sa fie un act asumat si explicat, nu o demisie lasata in alb care este activata”, a completat liderul PSD.

Chestionat in continuare care este procedura corecta dupa evaluare, presedintele PSD a spus: „Deocamdata nu stim daca vom propune schimbari in guvern, indiferent despre cine ar fi vorba din guvern”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.