Social 10 Iunie 2017 11:42 de Clara Vacaru
 Presedintele Donald Trump a parut sa fie contrazis direct vineri seara de catre omologul sau roman, atunci cand Klaus Iohannis a confirmat in fata jurnalistilor ca a ridicat problema vizelor pentru romani, desi miliardarul republican negase cu doar cateva secunde inainte ca o asemenea discutie a avut loc in timpul reuniunii de la Casa Alba, remarca CNN.

Intrebat daca a discutat despre programul vizelor pentru romani, presedintele Iohannis a raspuns ”da”.

Dar Trump a intervenit rapid pentru a preciza ca: ”Nu am discutat. Nu am discutat, dar cu siguranta - este ceva ce vom discuta”.

Apoi presedintele american i-a semnalat omologului roman sa continue sa raspunda la intrebarea jurnalistilor.

Am mentionat aceasta problema si, de asemenea, am mentionat-o si in cadrul altor intalniri pe care le-am avut, pentru ca este foarte importanta pentru noi. Este importanta pentru romanii care vin in Statele Unite”, a completat Iohannis.

Nu este clar daca miliardarul american a interntionat sa nege ca au existat discutii despre programul vizelor in timpul intalnirii cu presedintele Romaniei, comenteaza CNN.

Acest program le permite cetatenilor din tarile participante sa calatoreasca fara a avea nevoie de viza, pentru afaceri sau ca turisti, in Statele Unite.

Potrivit Departamentului de Stat, un numar de 38 de tari participa in acest program, iar Romania se numara printre tarile care incearca in mod activ sa se alature programului, dar asteapta aprobare din partea Guvernului SUA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.