Social 9 Iunie 2017 17:04
Elevii care sustin examenul de Bacalaureat anul acesta primesc o veste buna din partea Ministerului, care a hotarat ca notele, dupa contestatie, sa fie modificate, in plus sau in minus, fara limita de punctaj. Se anuleaza regula potrivit careia nota finala se modifica doar daca diferenta dintre nota initiala si cea primita dupa contestatie este de cel putin 50 de sutimi. 

"Anul trecut, domnul ministru Dumitru a decis sa intervina cu aceasta modificare si la contestatii, ca acea contestatie sa fie admisa nu trebuie sa mai aiba diferenta de un punct pentru a decide nota finala. Si, de asemenea, nici lucrarile care au avut note initiale peste 9,50, in conditiile in care erau contestate, in varianta veche nota la contestatie ramanea nota finala.

Anul acesta, sesiunea 2017, atat pentru evaluare nationala, cat si pentru Bacalaureat aceste diferente nu mai sunt impuse, drept pentru care candidatii la aceste examene, atunci cand solicita reevaluarea lucrarii, iau la cunostinta sub semnatura ca nota poate fi modificata in plus sau in minus si cu 0,10 si cu 0,50 de puncte. Aceasta este modificarea. (...) In conditiile in care sunt siguri de ceea ce au facut in timpul examenului pot solicita reevaluarea lucrarii, pentru ca, urmarea reevaluarii, nota finala este cea de la contestatii", a spus Ariana Bucur, secretar de stat in Ministerul Educatiei, potrivit dcnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.