Social 11 Mai 2017 10:30
Nu doar musculatura o poti tonifia cu ajutorul exercitiilor fizice, ci iti poti imbunatati si memoria, sustin specialistii.

Cercetatorii au descoperit ca orice tip de exercitiu fizic care iti creste ritmul cardiac si te face sa transpiri pentru o perioada de timp, precum exercitiile de aerobic, are un impact important asupra creierului.

„Exercitiile de aerobic sunt benefice atat pentru inima, cat si pentru creier” spune unul dintre cercetatori, citat de businessinsider.com.

Specialistii recomanda, pentru imbunatatirea memoriei, efectuarea regulata a oricarui exercitiu de aerobic, timp de cel putin 45 de minute, scrie Digi24.

Un studiu efectuat pe pacienti cu depresie a aratat ca 30 de minute de mers pe banda rulanta, timp de 10 zile consecutive, le-a imbunatatit semnificativ starea. Un alt studiu publicat in British Journal a demonstrat ca, in cazul persoanelor trecute de 50 de ani, cele mai bune rezultate se obtin prin combinarea exercitiilor de aerobic cu cele de rezistenta.

O cercetare, facuta publica la inceputul lunii mai, a descoperit ca, la adultii cu varste cuprinse intre 60 si 88 de ani, 30 de minute de plimbare, 4 zile pe saptamana, timp de 12 saptamani, intaresc conexiunile intr-o zona a creierului, implicate in pierderea memoriei.

Joe Northey, de la Universitatea din Canberra, spune ca aceste studii indica faptul ca orice persoana, a carei stare de sanatate ii permite, ar trebui sa faca 45-60 de minute de exercitii de aerobic pe zi, cate zile pe saptamana poate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.