Social 2 Mai 2017 18:31 de Clara Vacaru
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui au facut apel la sentinta data de o instanta, prin care o batrana de 80 de ani a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare, dupa ce si-a omorat un consatean. Anchetatorii doresc mentinerea incadrarii initiale, cea de lovituri cauzatoare de moarte, si nu de omor, dispusa de catre judecatori, ceea ce ar avantaja-o pe femeie.

Sentinta data de Tribunalul Vaslui, de cinci ani de inchisoare pentru omor, in cazul batranei de 80 de ani, din Tacuta, care si-a ucis un consatean care a incercat sa o violeze, a fost atacata cu apel atat de catre procurori, cat si de catre femeie.

Prin actiunea facuta, procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au solicitat condamnarea Profirei Angheluta pentru lovituri cauzatoare de moarte, asa cum a reiesit din ancheta si, de altfel, cum s-a dat solutia in rechizitoriul inaintat in instanta. Procurorii recunosc ca apelul facut este in favoarea femeii, ceea ce se intampla foarte rar in Romania.

Noi am considerat ca incadrarea pe care am facut-o, respectiv lovituri cauzatoare de moarte, este una buna, in conditiile in care a fost aprobata si de catre seful unitatii de Parchet. Sa spunem ca este in favoarea femeii acest apel, avand in vedere ca pentru incadrarea pe care am facut-o ca procuror se poate da si inchisoare cu suspendare”, a declarat, marti, pentru News.ro procurorul de caz din cadrul Parchetului de langa Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

Batrana a ucis un barbat care a incercat sa o violeze

Batrana de 80 de ani a fost condamnata, la sfarsitul lunii aprilie, la cinci ani de inchisoare pentru omor, dupa ce a ucis in bataie un barbat cu 22 de ani mai tanar, care a vrut sa o violeze in timp ce se afla la baut in locuinta femeii cu un fiu de-al acesteia.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, batrana l-a lovit de mai multe ori cu picioarele pe barbatul de 56 de ani, dupa ce acesta s-a impiedicat si a cazut in curtea locuintei femeii. In urma loviturilor primite, victima a murit in foarte scurt timp, fara a mai putea fi salvata de catre echipajul medical solicitat la numarul de urgenta 112. Anterior crimei, barbatul ar fi inceput sa o mangaie pe batrana si sa o traga de fusta, intr-un moment in care cei doi ramasesera singuri in casa femeii. Fiul acesteia era plecat sa cumpere o sticla de bautura, lasandu-l pe consateanul sau sa-l astepte in locuinta mamei sale. In acel moment, barbatul de 56 de ani s-ar fi napustit asupra femeii, potrivit declaratiei date de aceasta anchetatorilor, cu scopul de a o viola.

Lovita de mai multe ori cu pumnii, batrana a reusit sa scape si sa iasa din locuinta pentru a striga dupa ajutor. Barbatul a iesit dupa batrana, insa s-a impiedicat in curte din cauza starii avansate de ebrietate in care se afla. Profitand de situatie, femeia a inceput sa-l loveasca pe agresor pana cand acesta nu a mai miscat.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu luptă pentru custodie. Scandalul dintre ea și...
Claudia Pătrășcanu luptă...

Ulterior, a sosit si fiul batranei, care a anuntat ambulanta, insa echipajul medical a constatat decesul barbatului de 56 de ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.