”Sesizarea facuta ieri de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, despre postarea jurnalistului Laura Baban recunosc ca m-a sensibilizat si m-a intrigat. Cazul lui Petrica din Pascani ma intereseaza in primul rand ca om, pentru ca gandesc ca dinamica lucrurilor pe care le traim ar trebui sa nu ne faca sa ne indepartam unii de ceilalti, ci dimpotriva, sa ne bucuram de o normalitate linistita”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Ea a anuntat ca a luat legatura cu jurnalista care relatat incidentul cu ajutorul caruia l-a contactat pe nevazatorul care a fost victima in acest caz, scrie News.ro.

”Am luat legatura cu doamna Baban care a avut amabilitatea sa imi dea numarul de telefon al domnului Petrica pe care l-am si sunat. In acest moment, reprezentatii Politiei Romane desfasoara verificari suplimentare pentru a afla exact ce s-a intamplat atunci, iar daca cineva a gresit atunci acela trebuie sa plateasca!”, a incheiat ministrul de Interne.


Incidentul a fost povestit pe pagina de Facebook a Laurei Baban. ”Petrica locuieste in Pascani, iar autobuzul pleca de la Targu Frumos. Asa ca a tocmit un om sa-i ia cu masina. La Targu Frumos, de dimineata, pe la 7 si jumatate, Petrica si Maya s-au prezentat la autobuz. Cand i-a vazut soferul, Daniel (din pacate nu-i stim si numele de familie), a strigat la el ca nu-l ia cu caine. Legea spune altfel: era obligat sa-i ia! Maya este un caine ghid, antrenat special ca sa-l ajute pe Petrica. Soferului nu i-a pasat. A turbat si-a inceput sa-l injure. Apoi a lovit cu piciorul cainele, de-a scheunat Maya (un labrador maricel) si s-a rostogolit pe scari, apoi soferul Daniel l-a impins violent pe Petrica jos din autobuz, a inchis usa si a plecat. Nimeni nu a reactionat! Nimeni”, a relatat Laura Baban.

Nevazatorul a chemat politia, insa politistul nu a aplicat nicio sanctiune, desi legea prevede aplicarea unei intre 6.000 si 12.000 de lei, iar soferul sa fie obligat sa ia persoana insotita de caine. Cand persoana respectiva si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care a fost tratata situatia, politistul ar fi spus: ”Si ce vrei, sa te iau la mine acasa?”

Relatarea Laurei Baban a fost distribuita ulterior de catre Liviu Dragnea, insotita de un comentariu. ”Am citit astazi pe Facebook despre Petrica, un om nevazator care a avut parte de un tratament nedrept si umilitor din partea unui sofer de autobuz, Daniel, si despre reactia nepotrivita a politistului local. Imi pare rau pentru experienta urata a lui Petrica si vreau sa ii facem dreptate. Am discutat cu doamna Carmen Dan Ministrul Afacerilor Interne si am rugat-o sa faca toate verificarile necesare si sa aplice toate sanctiunile stabilite de lege”, a scris Dragnea.