Politia Gorj a deschis un dosar penal pentru distrugere in cazul unei adolescente de 16 ani care si-a scrijelit numele pe Coloana Infinitului, incidentul venind la aproximativ o saptamana dupa ce o fetita de 12 ani a facut acelasi gest.

Incidentul s-a intamplat marti, adolescenta aflandu-se in parcul din Targu Jiu impreuna cu mai multi prieteni, relateaza News.ro.

O tanara de 16 ani din Drobeta-Turnu Severin, in timp ce se afla in parcul Coloanei fara sfarsit impreuna cu mai multi prieteni si-a scris numele cu un obiect ascutit pe Coloana fara sfarsit”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj, Andrei Lazar.

Politistii au deschis un dosar penal pentru distrugere. Cercetarile continua, urmand ca la final anchetatorii sa ia masurile care se impun.

In urma cu aproximativ o saptamana, o fetita de 12 ani a scrijelit un mesaj pentru prietena ei pe Coloana Infinitului, de fata fiind si mama copilei care a fost amendata cu 5.000 de lei.

Copila a scris urmatorul mesaj: ”S+S=BFF (n.r. - best friends forever)”.

Viceprimarul municipiului Targu Jiu Adrian Tudor declara pentru News.ro ca, in urma incidentului, in perioada urmatoare va fi montat un sistem de monitorizare a operelor din Complexul Brancusi.

"Noi in momentul de fata lucram la un sistem de monitorizare a operelor, ce va fi legat la Politia Locala si la noi, la Centrul Brancusi. Ca solutie tehnica am stabilit sa fie montat un sistem de perimetrizare care sa ne avertizeze cand cineva se apropie de opere, in functie de distanta pe care o setam noi si astfel vor fi avertizati cei de la Politia Locala ca cineva a patruns in perimetru. De asemenea, exista si posibilitatea montarii de panouri prin care sa se interzica atingerea operelor, dar toate masurile trebuie discutate cu cei de la Ministerul Culturii", a precizat Adrian Tudor.

El a mai spus ca municipalitatea va trimite Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj documentele de la Polita Locala Targu Jiu si va depune si o plangere penala pentru distrugere.

Citeste si:
Violeta Bănică trăiește fiorii dragostei. Cine este iubitul...
Violeta Bănică trăiește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.