Edilul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca municipalitatea intentioneaza sa dicute cu reprezentantii Ambasadei Italiei depre parcul Nicolae Iorga, astfel incat zona verde sa poata fi salvata. Iata ce solutii propune Primaria Capitalei.

"Am aflat cautand in arhive ca in 2012 Ambasada Italiei a solicitat Primariei un schimb de terenuri, dorind sa renunte la aceasta suprafata de 3.000 de metri patrati, care sa ramana in continuare parc public. A solicitat o suprafata in zona de nord a Capitalei, care acum e ocupata de o resedinta particulara", a declarat primarul Capitalei, potrivit digi24.ro.

"Ce propun eu? Cred ca trebuie sa discutam, sa oferim posibilitatea unui schimb de terenuri, ceea ce s-a si solicitat in 2012. Daca nu se va reusi un schimb de terenuri, ulterior vom intra in discutie, in negociere, pentru recuperare. Totusi, trebuie sa avem grija si de bugetul Capitalei.

Prioritar ar fi sa oferim un teren la schimb, sa vedem daca reprezentantii Ambasadei ar accepta o alta suprafata de teren decat cea din zona de nord, care este ocupata in acest moment. Vom oferi o suprafata similara, de 3.000 de metri patrati si speram sa salvam acest parc”, a declarat, marti, primarul Capitalei, la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti", a mai spus Firea, citata de romanialibera.ro.

Ambasada Italiei a scos la licitatie Parcul Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei nr. 184-188, folosit in prezent ca parc public. Spatiul verde are o suprafata de circa 3.000 mp, este proprietatea statului italian, iar pretul de pornire al licitatiei este de 5.525.700 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.