Social 9 Aprilie 2017 15:56 de Clara Vacaru
 Primaria Capitalei spune ca decorul de la Targul de Pasti din Piata Constitutiei, despre care au fost „comentarii rautacioase” pe retelele de socializare, este realizat de Dragos Buhagiar, scenograf de renume mondial si considera ca aceste comentarii negative fac parte din „corul declaratiilor politicianiste exprimate de opozitie”.

Potrivit Primariei Capitalei, tendinta unor persoane de a "specula politic” si a "critica doar de dragul de a critica” evenimentul "Traditii si Flori de Sarbatori” organizat de municipalitate cu ocazia sarbatorilor pascale este o incercare a acestora de a prejudicia imaginea primarului Gabriela Firea si a institutiei pe care o conduce.

"Consideram ca toate comentariile negative la adresa Targului de Paste organizat in Piata Constitutiei de catre Primaria Capitalei fac parte din corul declaratiilor politicianiste care sunt exprimate de catre opozitie, care, desigur, uita ca s-a aflat, intr-o perioada, in fruntea administratiei bucurestene si nu este straina de astfel de evenimente, care se organizau si atunci”, arata, duminica, municipalitatea.

Citeste si: Capitala, impodobita de Paste cu iepurasi si oua uriase - FOTO

Primaria Capitalei precizeaza ca in organizarea acestui eveniment sunt angrenati sute de oameni cu experienta, iar decorul din Piata Constitutiei, "care a facut obiectul unor comentarii rautacioase este realizat de Dragos Buhagiar, un scenograf de renume international”.

"Conform viziunii scenografice, decorul aduce in atentia publicului valorile estetice nationale autentice, prin reinterpretarea motivelor traditionale, dar si prin elemente supradimensionate si personaje de poveste, spre incantarea copiilor. Pe langa elementele de noutate, atmosfera este intretinuta de artisti animatori, costumati in iepuri, personaje extrem de indragite in editiile anterioare ale acestui eveniment”, a precizat municipalitatea.

Primaria Capitalei mai arata ca, dupa succesul din anul 2015, in Piata Constitutiei a fost amplasata o butaforie reprezentand un iepuras intr-un car gigant tras de o gaina, creata de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat in mediul artistic national si international.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Municipalitatea mentioneaza ca Dragos Buhagiar, membru al Uniunii Artistilor Plastici si membru al UNITER, a realizat scenografia a numeroase spectacole de teatru si film, precum si a unor evenimente prestigioase in cele mai mari orase din tara si din strainatate. Scenograful are in palmares multe distinctii, printre care sase premii UNITER, Premiul Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Premiul Connex de Excelenta pentru imaginatie si imagine sau Premiul pentru scenografie oferit de Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.