Social 8 Aprilie 2017 13:48 de Clara Vacaru
 Capitala este iluminata festiv pentru Paste, incepand de vineri seara, cand s-a deschis Targul "Traditii si Flori de Sarbatori" din Piata Constitutiei. Bulevardele centrale sunt ornate cu ghirlande luminoase albe sau in diferite culori, agatate transversal, intre care atarna figurine din plastic - iepuri, flori si fluturi.

Principalele bulevarde ale Bucurestiului - Gheorghe Magheru, Nicolae Balcescu, Calea Victoriei, dar si pietele Universitatii, Romana, Constitutiei, Presei Libere, Charles de Gaulle, Dealul Mitropoliei si Centrul Istoric si intrarile in Bucuresti - DN1 - A1 - A2 - Giurgiului - Colentina - Alexandriei - sunt impodobite de sarbatoare.

Astfel, pe principalele bulevarde sunt ghirlande luminoase transversale, fie albe, fie in diferite culori, cunoscute din timpul sarbatorilor de iarna, intre care sunt agatate figurine din plastic - iepurasi, flori si fluturi, in timp ce stalpii de electricitate de pe aceleasi bulevarde sunt imbodobiti cu figurine luminoase - lumanari, iepuri si oua.

De asemenea, in unele zone verzi din intersectii au fost montate diverse decoratiuni, unele dintre ele pe structura metalica - oua, flori si iepuri.

Totodata, municipalitatea anunta ca Targul de Paste este deschis zilnic, intre orele 10:00 - 22:00, si reuneste 110 casute cu produse romanesti: obiecte sculptate in lemn, obiecte din sticla, ceramica, tablouri, bijuterii, instrumente muzicale, ii si costume populare, icoane pictate, precum si cozonaci, pasca, prajituri, placinte sau dulceturi.

Concerte in Piata Constitutiei

In Piata Constitutiei, in aceasta perioada vor avea loc concerte si spectacole. Intre 7 - 9 si 14 - 17 aprilie vor avea loc spectacole de muzica sacra, clasica, opera si opereta, dar si concerte folclorice sau de muzica pop-rock, sustinute de artisti precum Inna, Vunk, Holograf, Carlas’s Dreams, Randi, Nicoleta Nuca, Alexandra Usurelu, Orchestra Nationala „Valahia”, Lavinia Goste, Gelu Voicu, Maria Dragomiroiu, Grigore Lese, Opereta Stars, Camerata Regala, Grupul Vocal Acapella, Corul Symbol etc.
Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Copiii vor putea lua parte la ateliere cu intrare gratuita, care se vor desfasura zilnic, intr-un foisor special amenajat in Piata Constitutiei.

De asemenea, in intervalul 10:00 - 22:00 copiii sunt asteptati sa se dea in trenulet sau in carusel.

Reprezentantii municipalitatii mai amintesc ca in weekendul din Saptamana Mare, 15-17 aprilie, Calea Victoriei va fi pietonala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.