Social 3 Aprilie 2017 17:00
Duminica 2 aprilie 2017 la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia a avut loc Gala Concursului „Drumul spre celebritate” editia a VIII-a, eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, prin Programul “Oportunitati la tine acasa”, Radio Romania Cultural, Asociatia “Pro Valores”, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, cu ajutorul unor parteneri precum: Kandia, Tymbark, Filarmonica “George Enescu”, Asociatia Opus si ExcesMusic.

Trofeul “Dinu Lipatti” la acesta competitie initiata si coordonata de Sebastian Craciun si jurizata de nume importante ale muzicii romanesti: prof. univ. dr. Vlad Dimulescu, Monica Isacescu – doctor in muzicologie si Sebastian Gheorghiu – director ExcesMusic, a fost cucerit de EVA GARET, un copil minune, care in ciuda varstei – doar 10 ani, s-a dovedit a fi o pianista extrem de matura, de profunda si de valoroasa.

Potrivit unui comunicat remis 9am, la acest concurs, cu un nivel valoric foarte ridicat, au fost selectati aproape 50 de pianisti cu varste cuprinse intre 6 si 26 de ani, care au fost impartiti pe 7 categorii de varsta. Premii I au mai castigat: Victor Gabriel Antonescu la categoria 12-13 ani, Alexia Danacica la categoria 16 – 17 ani si Maria Diana Petrache la categoria 18-26 ani. De asemenea Andra Maria Margineanu (20 de ani) a fost distinsa cu Premiul special pentru Interpretarea Muzicii lui Dinu Lipatti.

Castigatoarea Trofeului “Dinu Lipatti”, Eva Garet, in afara premiului de 5000 lei, va fi invitata sa sustina concerte si recitaluri in sali importante din Romania.

Eva Garet are 10 ani, este eleva a Colegiului National de Muzica “George Enescu”, unde studiaza cu profesoara Mihaela Zamfirescu. Pana acum a castigat: Trofeul „Lira de aur” – Suceava 2016, premii I la concursurile: „Pro Piano”, „Milennium Piano”, „Ada Ulubeanu”, „Victor Giuleanu”, „Tinere talente”, la Olimpiadele Nationale de Muzica, Premiul al II-lea la Jeunesses International Music Competition – 2016. De asemenea a sustinut recitaluri in Piata Festivalului “George Enescu”, la Centrul de cultura Arcus, in cadrul stagiunii Fundatiei „Remember Enescu” si la invitatia Fundatiei „Milennium Piano”.

Citeste si:
Cum trebuie să fie câștigătorul Survivor România 2023. Daniel...
Cum trebuie să fie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.