Social 31 Martie 2017 14:37
Odata cu instaurarea sezonului de primavara, din ce in ce mai multi romani se gandesc la reamenajarea spatiilor verzi din curtea casei. Potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, pentru o nota deosebita in propria gradina, se poate apela la realizarea fantanilor ornamentale, gratarelor, precum si la construirea unor jardinere supradimensionate.

Menite sa sporeasca confortul si sa ofere proprietarilor o modalitate practica de a-si organiza gradinile, elementele decorative precum jardinierele, fantanile ornamentele sau gratarele de mari dimensiuni pot fi realizate cu usurinta cu ajutorul unor blocuri de beton vibropresat, montate intr-o maniera creativa de catre o echipa de specialisti.

„Din experienta noastra, cele mai solicitate amenajari in care sunt incluse kit-urile de gradina vizeaza constructia jardinierelor de mari dimensiuni, acestea urmarind fie linii curbate, fie contururi drepte. De asemenea, romanii se orienteaza catre gratare incadrate de blocuri de beton ce pot fi folosite si ca un simplu semineu exterior pe perioada sezonului rece”, a mentionat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Conform acestuia, interesul crescut pentru astfel de amenajari creative in gradini se datoreaza atat atemporalitatii elementelor, acestea putand fiind folosite pe tot parcursul anului, cat si usurintei cu care se pot construi in colaborare cu o echipa de montatori specializati.

Potrivit unui comunicat remis 9am, pentru realizarea unei fantani oranamentele, ori a unui gratar, este necesara saparea unei fundatii pe care se va asterne un strat de balast compactat. Ulterior, se va sapa o fundatie continua de beton si se va demara procesul de montare propriu zis al elementelor de gradina prin zidire. In functie de produsul finit dorit, zidirea se va realiza circular, linear sau in forme curbe.

In ceea ce priveste constructia unei jardiniere, lucrurile sunt si mai simple, mai ales daca se doreste un spatiu de mici dimensiuni, pentru acesta nefiind necesara aportul unui profesionist. Pentru constructia unei jardiniere prima etapa presupune inlaturarea spatiului vegetal din zona de construit si presararea si nivelarea unui strat de nisip sau pietris. Ulterior urmeaza montajul prefabricatelor din beton si umplerea spatiului cu pamant mixat cu ingrasamant pentru flori. Ultimul pas il reprezinta plantarea florilor dorite.

Citeste si:
Cum pregătești gradina pentru iarna - sfaturi și recomandări
Cum pregătești gradina pentru...



„O jardiniera simpla poate fi realizata si de o persoana nespecializata cu o serie de ustensile si accesorii care se gasesc in orice gospodarie. In cazul in care se doreste insa o lucrare mai complexa atat din punct de vedere al design-ului, cat si al dimensiunilor, este recomandata contractarea unei echipe specializate care poate oferi sfaturi pentru o proiectare reusita si de durata”,
a adaugat reprezentantul companiei.

Folosind elementele potrivite, precum kit-urile de gradina Alcatraz si Yucatan din portofoliul Symmetrica, specialistii din cadrul companiei afirma ca, pe langa obiectele mentionate, se pot realiza inclusiv bazele unei banci de gradina pe care se poate aplica un sezut din lemn, terase, precum si ziduri de sprijin recomandate pentru gradinile construite pe mai multe nivele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.