Social 28 Martie 2017 10:43
Elena Udrea ar putea afla marti sentinta in dosarul "Gala Bute, in care este judecata alaturi de alti sapte inculpati, sub acuzatia de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Pana la aflarea deciziei instantei supreme, care nu va fi definitiva, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale a mers la Politie pentru controlul judiciar impus de procurorii.

"Evident e un moment important dupa doi ani si ceva de cand dureaza acest proces. Acest dosar este facut exclusiv pe declaratiile unor persoane care au incercat sa se salveze in felul acesta. Din punctul meu de vedere asa cum am cerut solutia nu poate sa fie decat aceea de achitare", a declarat Elena Udrea, citata de digi24.ro.

Magistratii
au amanat, in 13 martie, cu doua saptamani, pentru marti, pronuntarea in dosarul Gala Bute.

Completul de trei judecatori de la instanta suprema a incheiat in 1 martie judecarea in fond a dosarului si a amanat atunci pronuntarea pentru 13 martie.

Hotararea nu va fi definitiva, ci va putea fi atacata de procurorii DNA sau de catre inculpati la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Procurorul DNA a cerut atunci condamnarea fostului ministru Elena Udrea la o pedeapsa cu executare orientata spre maximum prevazut pentru faptele de care este acuzata, respectiv luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.