Social 19 Martie 2017 11:10 de Clara Vacaru
 Chuck Berry, o legenda a muzicii rock and roll, a murit la varsta de 90 de ani, a anuntat, sambata, Politia din statul american Missouri.

Cantaretul american a fost descoperit decedat, sambata, intr-o resedinta aflata intr-o suburbie a orasului St. Louis, a anuntat Politia din comitatul american St. Charles.

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Politiei din comitatul St. Charles, paramedicii au raspuns unui apel de urgenta si au ajuns la acea resedinta din St. Louis in jurul orei locale 12.40. Politistii si paramedicii au descoperit in locuinta un barbat care nu mai prezenta semne vitale.

Din pacate, barbatul, in varsta de 90 de ani, nu a mai putut fi resuscitat, iar decesul lui a fost pronuntat la ora locala 13.26. Departamentul de Politie din comitatul St. Charles confirma, cu tristete, decesul lui Charles Edward Anderson Berry Sr., cunoscut sub identitatea legendarului muzician Chuck Berry”, se afirma in acelasi mesaj.

Chuck Berry, o cariera de exceptie

Chuck Berry a lansat primul lui single de succes, ”Maybellene”, in 1955.

Si-a construit apoi o cariera prestigioasa, marcata de numeroase piese de mare succes, precum ”Roll Over Beethoven”, ”Sweet Little Sixteen” si ”Johnny B Goode”.

Chuck Berry a fost recompensat cu un premiu Grammy pentru intreaga cariera in 1984 si a fost unul dintre primii muzicieni din lume care au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame in 1986.

Artistul urma sa lanseze in 2017 un nou album de studio, primul dupa o pauza de 38 de ani, intitulat ”Chuck”, dedicat sotiei sale, Themetta ”Toddy” Berry, cu care a fost casatorit timp de 68 de ani.

Precedentul album de studio lansat de Chuck Berry s-a intitulat ”Rock It” si a aparut pe piata in anul 1979.

Chuck Berry, nascut pe 18 octombrie 1926, a fost un cantaret, textier si chitarist american, considerat un pionier al muzicii rock&roll. Intr-o cariera care s-a intins pe durata a sapte decenii, muzicianul american a rafinat muzica ryhthm and blues, imbogatind-o cu elemente distinctive, care au ajutat rock&roll-ul sa devina un stil muzical independent, folosind versuri care vorbesc despre adolescenta si consumerism, solouri de chitara si elemente acrobatice in timpul concertelor. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara cantece precum ”Maybellene” (1955), ”Roll Over Beethoven” (1956), ”Rock and Roll Music” (1957) si ”Johnny B. Goode” (1958).

Citeste si:
Tamara Buciuceanu-Botez a murit la vârsta de 90 de ani! Portretul...
Tamara Buciuceanu-Botez a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.