Social 16 Martie 2017 12:05
Sedentarismul, statul prelungit pe scaun sau in pozitii incorecte reprezinta factori specifici muncii de birou care pot conduce la numeroase afectiuni la nivelul coloanei cervicale si lombare, dar si al articulatiilor. De asemenea, sosirea sezonului cald ne expune intregul corp unei presiuni suplimentare, odata cu reluarea activitatilor fizice obisnuite intr-un ritm mai alert. Coloana vertebrala este cea mai afectata, mai ales daca in timpul sezonului rece nu am mentinut aceeasi rutina activa. Iata cum pot fi combatute aceste probleme.

De-a lungul timpului, tratamentul chiropractic si-a dovedit eficienta pentru un numar semnificativ de conditii medicale asociate cu afectiuni ale coloanei vertebrale sau afectiuni scheleto-musculare si articulare.

Dr. Lou Jacobs este primul chiropractician american atestat in Romania, iar in perioada 27 martie - 7 aprilie va fi prezent din nou in tara noastra unde va oferi consultatii pacientilor prin intermediul clinicii Intermedicas.

„Chiropractica este o alternativa neinvaziva la terapiile clasice, care se concentreaza pe manipularea blanda a coloanei vertebrale pentru eliminarea dereglarilor sistemului nervos. Chiropracticianul depisteaza interferentele de la nivelul sistemului nervos, denumite subluxatii, care intrerup comunicarea de la creier catre coloana vertebrala. Acestea sunt corectate pentru a trimite mesaje complete catre procesul de vindecare, astfel incat presiunea din nerv sa fie alungata, iar nervul sa poata duce informatia la creier si de acolo spre corp si inapoi. Odata ce a fost identificata o perturbare a sistemului nervos, orice functie poate fi imbunatatita, indiferent de varsta pacientului, contribuind la imbunatatirea starii generale de sanatate a corpului”, spune dr. Lou Jacobs.

Afectiuni ale muncii de birou ameliorate prin chiropractica

Potrivit unui comunicat remis 9am, chiropractica este recomandata in cazul unei arii largi de afectiuni cauzate de sedentarism, precum dureri de spate, migrene, boli digestive, crampe musculare, sindromul Tunelului Carpian sau fibromialgia, o durere cronica raspandita in tot corpul. Potrivit unui raport al fundatiei britanice Fit for Work, aproape 45% dintre angajatii romani sfera de dureri de spate asociate conditiilor in care muncesc.

Printre metodele folosite de dr. Lou Jacobs se numara Titronics (prin care identifica iritatiile nervoase si tesuturile moi din jurul coloanei vertebrale), Myovision EMG (cu ajutorul careia identifica riscul si cauza disfunctionalitatilor) sau Posture Pro (prin care identifica problemele de postura).

Chiropractica previne si amelioreaza afectiunile coloanei vertebrale specifice sezonului cald

Odata cu trecerea la temperaturi mai ridicate, rutina noastra zilnica se schimba, alegem sa practicam mai multe activitati in aer liber, iar corpul nostru trece printr-o perioada de acomodare si este supus unui nivel ridicat de presiune. Acest lucru poate conduce la aparitia sau acutizarea durerilor cervicale sau lombare, a migrenelor si a nevralgiilor. Conform cercetatorilor americani, o crestere cu 5 grade celsius peste temperatura normala poate creste cu 7,5% riscul aparitiei durerilor de cap. Totodata, un studiu derulat de Montefiore Medical Center din SUA in urma cu trei ani arata ca peste 80% din populatie se confrunta cu nevralgie migrenoasa la inceputul verii.

Una dintre activitatile specifice anotimpului cald este mersul pe bicicleta.
Pe cat de placut si de relaxant este, presiunea fizica exercitata asupra corpului in momentul pedalarii poate afecta muschii, ligamentele si tendoanele. „In Romania, intre 30% si 70% dintre ciclistii amatori au avut dureri de spate. Printre cele mai frecvente afectiuni cauzate de mersul pe bicicleta, pe langa cele lombare, se afla durerile de la nivelul gatului si sciatica, afectiune care se manifesta printr-o durere constanta, slabiciune si amorteala a piciorului care porneste din zona lombara”, adauga dr. Lou Jacobs. Chiropractica ajuta atat la atenuarea durerilor, dar le poate si preveni.
Citeste si:
Măsurile de prevenire și combatere a pandemiei, condițiile de muncă...
Măsurile de prevenire și...

Tratamentul chiropractic a luat nastere acum mai bine de 120 de ani in Statele Unite ale Americii, acolo unde in prezent intre 30 si 50 de milioane de persoane apeleaza la aceasta tehnica. Dr. Lou Jacobs are peste 13 ani de experienta in chiropractica, este fondatorul Centrului Jacobs de Chiropractica, Acupunctura si Chiropractica Perinatala si Pediatrica din Maine, SUA si este unul dintre cei doi chiropracticieni acreditati in Romania de Ministerul Sanatatii si Ordinul Practicienilor de medicina complementara si alter


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.