Stim de foarte mult timp ca un regim de viata sanatos include un pic de miscare si consum de apa de cel putin doi litri pe zi. Ce nu stim insa ca lamaia intr-un pahar de apa este o reala binecuvantare pentru organismul nostru.

Lamaia este o sursa foarte buna de vitamine si minerale care ajuta la buna functionare a organismului nostru si ne ajuta sa ne mentinem sanatosi, fiind intr-acelasi timp si de mare ajutor intr-o dieta pentru ca are foarte putine calorii: 29 cal/100g. Pe langa asta, contine calciul din lamaie va ajuta la mentinerea unor dinti sanatosi, ajutandu-te sa iti mentii datora in forma excelenta pentru mai mult timp. Daca ne scapa de dentist, e clar ne merita deja atentia!

E esential sa precizam pentru inceput ca lamaia se consuma in cel mai bun ca o portocala, insa gustul ei nu este chiar pe placul nimanui, asa ca putem apela la urmatoarea combinatie: apa calda si lamaie.

La ce ajuta? Ei bine, apa calda cu lamaie imbunatateste digestia pentru cei care au probleme cu stomacul, intrucat o digestie slaba poate sa cauzeze multe probleme de sanatate pe termen lung, chiar si obezitate morbida.

Apa calda cu lamaie ajuta si la intarirea sistemului imunitar si protejarea danturii prin tot complexul de vitamine si minerale pe care acest fruct il are in compozitia sa.

Daca apa calda cu lamaie nu iti place atunci poti incerca cu miere de albine. Mierea si lamaia sunt un remediu vechi in tratarea racelii si gripei. Doar adauga 2 lingurite de miere si 2 de suc de lamaie intr-o cana cu apa calda. Consumarea acesteia diminueaza disconfortul. Raceala si gripa sunt, de asemenea, cauzate de virusi. Atat lamaia, cat si mierea au proprietati antivirale care lupta impotriva bacteriilor infectioase. Lamaia este bogata in vitamina C, care intareste sistemul imunitar. Mierea calmeaza durerile de gat si trateaza tusea. Aceasta combinatie trateaza si congestia nazala, prin eliminarea mucusului nedorit, conform naturalhealth.ro.

Citeste si:
Cum să ai grijă în mod ideal de digestia pisicii tale ?
Cum să ai grijă în mod ideal...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.