Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, spune ca se indoieste de buna-credinta a ministrului Justitiei, Florin Iordache, afirmand, la Europa FM, ca acesta a promis ca orice modificare a legislatiei "va fi discutata in sistem".

Procurorul sef al DNA a comentat cele doua acte normative anuntate miercuri de catre ministrul Justitiei, sustinand ca modificarile au fost facute "in mod netransparent".

"De ce trebuie facute aceste modificari la Codul Penal in mod netransparent, prin ordonanta de urgenta? De ce nu s-a comunicat? (...) Sa vedem in ce sens se clarifica. Practica este unitara si este foarte clara si decizia CCR. Nu vad ce ar putea fi clarificat. Ma indoiesc ca este de buna credinta (n.r. ministrul Justitiei, Florin Iordache). Daca este o clarificare de ce se lucreaza in secret, de ce se lucreaza noaptea? De ce nu este o procedura transparenta?”, a afirmat sefa DNA, la Europa FM.

Laura Codruta Kovesi a precizat ca nu a discutat pe aceasta tema cu presedintele Iohannis.

”Nu am avut o discutie pe acest subiect cu presedintele. Am avut o discutie cu ministrul Justitiei, ocazie cu care domnul ministru a promis ca orice modificare se va face va fi discutata in sistem. Vad ca si-a incalcat aceasta promisiune. Ma asteptam”, a adaugat Kovesi.

Ministerul Justitiei a elaborat doua acte normative, care au fost finalizate marti, unul dintre ele vizand gratierea, nu si aministia, a anuntat ministrul Justitiei, Florin Iordache, la finalul sedintei de Guvern prezidate de presedintele Iohannis.

Ministrul Justitiei a precizat ca unul dintre actele normative vizeaza gratierea, nu si amnistia, nefiind incluse si faptele de coruptie si faptele grave.

Al doilea act normativ vizeaza "hotararile Curtii Constitutionale privind anumite fapte care trebuie sa fie mai bine precizate".

Premierul Sorin Grindeanu a precizat, la randul sau, ca in proiectele promovate de Ministerul Justitiei abuzul in serviciu si conflictul de interese nu se dezincrimineaza, ”dar se clarifica aceste lucruri in concordanta cu deciziile Curtii Constitutionale”.

Citeste si:
Guvernul a amânat plafonarea adaosului comercial. Ședința pentru...
Guvernul a amânat plafonarea...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.