Curtea Constitutionala dezbate, miercuri, sesizarea de neconstitutionalitate privind legea conversiei creditelor in franci elvetieni, depusa de Guvern. Asta dupa ce in noiembrie discutiile au fost amanate.

Potrivit presedintelui CCR, Valer Dorneanu, decizia a fost amanata pentru ca judecatorii sa "aprofundeze" dosarul si sa il "coreleze" cu decizia privind neconstitutionalitatea partiala a Legii darii in plata, care era in acel moment inca in faza de redactare.

"In privinta unor puncte, cum ar fi unul foarte delicat cum e retroactivitatea, sa nu dam solutii care nu sunt foarte corelate. Asteptam motivarea, pentru ca unele chestiuni s-au si pus in ambele legi", a explicat el.

Dorneanu a mai precizat ca judecatorii au luat o decizie privind retroactivitatea din cazul Legii darii in plata, iar ele sunt conexe. "Nu putem sa luam decizii punctuale, definitive, le vom discuta pe toate", a mai spus Dorneanu.

Sesizarea a fost facuta de Guvern pe 24 octombrie, dupa adoptarea de catre Parlament a legii care prevede conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii.

Executivul considera ca legea opereaza retroactiv, dar a dat aviz pozitiv proiectului in conditiile in care ar fi fost incluse mai multe prevederi cu caracter social, precum un grad de indatorare si un plafon, scrie Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.