Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis, vineri, pe directorul de la Circul Globus, Victor Coman, scrie libertatea.ro.

Gabriela Firea a luat aceasta decizie la o zi dupa ce a izbucnit un incendiu la o cladire a circului, in urma caruia au murit 11 animale: patru pisici, doi porci vietnamezi, doi tigri si trei caini.

Primarul Capitalei sustine ca directorul circului Globus trebuia sa asigure adaposturi corespunzatoare animalelor care au murit in incendiul de joi.

"In ceea ce priveste incidentul de ieri si faptul ca au murit acele animale intr-un incendiu, nu putem sa imputam 100 la suta unei persoane ca a izbucnit un incendiu, se poate intampla oriunde. Dar orice manager de institutie trebuie sa inteleaga faptul ca, dincolo de activitatea de creatie, are in subordine si in responsabilitate si activitatea de organizare si de manageriere a institutiei pe care o reprezinta. Prin urmare, domnul manager de la Circul Globus a fost demis astazi (vineri, n.r.) din cauza faptului ca ieri am avut o situatie foarte grea in legatura cu cateva animale chiar daca nu mai erau in spectacolul circului, erau animale pensionate. Trebuia sa beneficieze de grija conducerii Circului de stat si sa aiba adaposturi corespunzatoare", a spus Firea.

Animalele de la circul Globus care au murit in incendiu erau pensionate

Managerul Circului Globus din Bucuresti, Victor Coman, a declarat, joi, pentru News.ro, ca in grajdurile institutiei din soseaua Petricani se aflau adapostite animalele pensionate ale circului, iar printre cele care au murit in incendiu se aflau si cateva din proprietatea unei dresoare din Ucraina. In plus, el a afirmat ca ingrijitorii au incercat sa stinga singuri incendiul si sa scoata animalele de acolo.

”In soseaua Petricani erau adapostite animalele pensionate ale circului. Anul trecut, de acolo, am dus doi lei, trei tigri si o camila alba la Gradina Zoologica din Brasov si urmeaza sa le gasim si celorlalte astfel de locuri”, a declarat Coman pentru News.ro.

Victor Coman a mai spus ca nu stie de ce doi dintre tigri nu au iesit din cusca si a mentionat ca acolo nu se aflau furaje depozitate.

”Nu stim exact ce s-a intamplat. (...) Stiu ca au murit doi tigri, care nu stiu de ce nu au iesit in curtea lor, cum au facut ceilalti trei. Mai erau acolo cateva pisici si porcusori vietnamezi, care apartineau unei dresoare ucrainene. Din fericire, nu este niciun angajat ranit. Nu aveam furaje depozitate acolo. Existau stingatoare si oamenii au incercat initial sa stinga ei. Au vazut ca flacara este mare si au sunat imediat la pompieri”, a mai afirmat el.

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

Intrebat daca exista autorizatii pentru aceasta cladire, managerul circului a spus ca imobilele respective sunt administrate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement: ”Cladirile sunt preexistente. Va dati seama ca exista autorizatii. Sunt cladirile Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement. Noi doar am reparat acoperisul anul trecut”.

Medicul veterinar a ajuns dupa doua ore

Intrebat, de asemenea, despre faptul ca pompierii au reclamat ca nu au putut intra in spatiul in care se aflau animalele doarece acestea erau foarte agitate, iar medicul veterinar a ajuns la fata locului dupa aproximativ doua ore pentru a tranchiliza animalele, pentru a le muta, managerul Circului Globus a spus ca el a fost primul anuntat de catre ingrijitorii menajeriei, care mai intai au incercat singuri sa scoata animalele de acolo.
Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

”Ingrijitorii au iesit cu hainele de pe ei. Va dati seama... M-au sunat imediat si au incercat sa scoata animalele de acolo. Apoi l-au anuntat pe medicul veterinar. El a fost chemat aici doar pentru situatia in care era nevoie sa tranchilizeze animalele. Nu vreau sa ii aduc vreo acuza. Chiar daca era el aici, nu putea face mai mult. E un mare iubitor de animale. Va dati seama, nu putem sa lucram la circ daca nu iubim animalele”, a spus Coman.

”Nu am inteles de ce vechea conducere - nu vreau sa dau vina pe nimeni - dar... a cumparat atat de multe animale. Vreo doi ani, ce-i drept, ele au fost in turneu prin lume, insa cand dresorul s-a imbolnavit si a murit, nu a mai avut cine sa lucreze cu ele”
, a adaugat Coman.

Incendiul la grajdurile in care se aflau animale de la Circul Globus a izbucnit, joi, in jurul orei 5.00 si a cuprins o cladire de pe Soseaua Petricani din Capitala, pe o suprafata de aproximativ 300 de metri patrati. Incendiul a cuprins peretii cladirii in care se afla grajdurile cu animale ale Circului Globus si o parte din acoperis. De asemenea, flacarile au cuprins si o cladire administrativa.

Citeste si:
Folosirea animalelor, INTERZISA la Circul Globus. Dresura va fi...
Folosirea animalelor,...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.