O femeie din judetul Ialomita a nascut acasa in noaptea de marti spre miercuri, ajutata de un asistent medical, ulterior mama si copilul fiind dusi la spital. Pompieriii din Ialomita au intervenit pentru mai multe situatii de urgenta, inclusiv pentru deblocarea unui microbuz cu copii ramas inzapezit pe A2.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Ialomita, George Damian, o femeie din localiatea Dridu a nascut acasa in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce echipajul medical chemat in sprijinul sau nu a putut ajunge la timp din cauza viscolului puternic care a facut drumurile impracticabile.

Femeia a fost ajutata de un asistent medical de la Serviciul de Ambulanta care a reusit sa ajunga la ea, dar nu a mai avut timp sa o ia si sa o duca la spital. Mama si nou-nascutul, ambii in stare buna, au fost ulterior preluati de un echipaj medical si dusi la o unitate sanitara.

De asemnea, marti seara, la ora 22.05, un microbuz care transporta copii a ramas blocat tot din cauza zapezii, la kilometrul 139 al Autostrazii A2, iar in mai putin de jumatate de ora, pompierii l-au deszapezit si l-au dus pana la Fetesti.

O alta misiune foarte dificila a pompierilor din Ialomita a avut loc in localitatea Andrasesti, unde echipajele medicale au fost solicitate sa intervina la un copil in varsta de 8 luni, cu febra mare.

Salvatorii au parcurs o distanta de 18 kilometri in doua ore, iar in final au reusit sa preia copilul si sa il duca la spital.

Mai multe masini au ramas blocate pe un drum din apropierea localitatii Iazu. Primarita din localitate le asigura adapost celor ramasi in masinile blocate, insa unii dintre acestia au refuzat sa paraseasca autovehiculele spunand ca au combustibil si toate cele necesare pentru a ramane in masini pana cand drumul va deveni practicabil.

Nu in ultimul rand, o misiune foarte dificila o au pompierii din Ialomita pe un drum intre localitatile Baraganu si Tandarei, unde sapte persoane sunt blocate in doua autoturisme, iar echipelor de interventie le este foarte greu sa ajunga la ele.

Citeste si:
Dana Roba a chemat ambulanța. Starea ei s-a agravat, după...
Dana Roba a chemat ambulanța....

Reprezentanul ISU Ialomita a precizat ca autoritatile tin legatura cu cei sapte si ca, deocamdata niciuna dintre persoane nu are probleme, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.