Prima editie a proiectului de economie circulara "Let’s Be ECO!" va consta intr-o competitie dedicata unitatilor de invatamant din mediul rural.

Scopul proiectului este sustinerea comunitatilor din mediul rural prin reutilizarea resurselor. In cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 birouri si alocate in urma disponibilizarii aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri. Cele mai implicate 40 de scoli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri si 7 birouri. Proiectul este organizat de „Let’s Do It, Romania!”, in parteneriat cu Garda Nationala de Mediu.

Competitia din cadrul proiectului "Let’s Be ECO!" se va desfasura in perioada 5 ianuarie 2016 – 30 aprilie 2017. Scolile pot solicita inscrierea in proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, pana la data de 27 ianuarie 2016. Inscrierea se realizeaza prin completarea unei scrisori de motivatie si a unui formular de inscriere pe care le vor trimite unitatile de invatamant.

Activitatile proiectului "Let’s Be ECO!" se vor desfasura in urmatoarele etape:


1. Inscrierea in concurs
- are loc intre 10 ianuarie si 27 ianuarie 2017. Inscrierea se face prin completarea formularului de inscriere si a unei scrisori de motivatie, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. O unitate de invatamant poate participa la proiect doar dupa confirmarea inscrierii in concurs.

2. Atelierele de reutilizare creativa si creatie - se desfasoara incepand cu 15 ianuarie si se incheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitati sa creeze obiecte din materiale reciclabile si lucrari precum: machete, planse, desene etc. Aceste activitati au scopul responsabilizarii elevilor pentru protejarea mediului inconjurator si insusirea corecta a conceptului de deseu. Creatiile se trimit sub forma de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro.

De asemenea, este important ca fiecare poza sa aiba denumirea elevului, a clasei si a scolii din care face parte. De exemplu: Ionescu Vasile – clasa a IV-a, Scoala Gimnaziala Nr. 1, Braila. Punctajul va fi oferit in functie de creativitatea, complexitatea si originalitatea lucrarilor.

Premii oferite

Potrivit unui comunicat remis 9am, cele mai implicate 40 de scoli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri si 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile si obiectele de mobilier disponibilizate si oferite in cadrul competitiei sunt obiecte folosite, in perfecta stare de functionare. Jurizarea participantilor se va realiza de catre organizatorii si partenerii proiectului. Vor fi luate in considerare criterii precum creativitatea, originalitatea si complexitatea lucrarilor, dar si nevoia argumentata in formularul de inscriere si numarul de elevi participanti raportat la numarul total de elevi din fiecare unitate de invatamant inscrisa. Insumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate scoli la nivel national.
Citeste si:
Let's Do It, Romania! recruteaza voluntari pentru Ziua de...
Let's Do It, Romania!...

Economia circulara este un concept de dezvoltare sustenabila pentru a diminua cat mai mult risipa. Acest lucru este realizabil prin consumul rational de resurse. Odata cu tranzitia la o economie circulara, accentul se muta pe refolosirea, repararea, reconditionarea si reciclarea materialelor si a produselor existente. Ceea ce se considera drept „deseu” se poate transforma intr-o resursa.

„Protejarea mediului incepe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: sa prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Nationala de Mediu este laudabila si este un model de preocupare a unei institutii publice pentru protejarea mediului si combaterea risipei. Ne bucuram ca, pe langa protejarea mediului, putem sprijini si educatia in mediul rural”, spune Andrei Cosuleanu, Project Manager la "Let`s Do It, Romania!".

Citeste si:
Un bărbat din Maramureș a fost reţinut pentru deţinerea unui pui de...
Un bărbat din Maramureș a...

Proiectul "Let’s Be ECO!" este organizat de echipa "Let`s Do It, Romania!", in parteneriat cu Garda Nationala de Mediu si este dedicat scolilor din mediul rural din toata tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.