19 irakieni, dintre care 11 copii, au fost prinsi de politistii de frontiera ai Garzii de Coasta la marginea unei paduri din judetul Contanta, dupa ce au intrat ilegal in tara, anunta News.ro. Impreuna cu acestia erau si cinci calauze bulgare care urmau sa-i ajute pe migranti sa ajunga in Germania si care au fost retinute de catre politisti.
Politistii de frontiera ai Garzii de Coasta - Serviciul Combaterea Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere si ai Sectorului PF Negru Voda, cu sprijinul colegilor din Giurgiu, au desfasurat, miercuri, o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale si a traficului de migranti, potrivit unui comunicat publicat vineri de Garda de Coasta.

Vineri in jurul orei 2:00, politistii de frontiera de la Negru Voda au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune o masina care a trecut ilegal frontiera din Bulgaria in Romania, pe camp, continuandu-si deplasarea in interiorul tarii.

"Imediat, a fost declansata o actiune operativa, politistii de frontiera monitorizand autoturismul. Astfel, s-a constatat ca, pe raza localitatii de frontiera Pecineaga, soferul masinii s-a intalnit cu alte persoane aflate in trei autovehicule inmatriculate in Bulgaria si, ulterior, s-au deplasat pana in apropierea unei liziere. Politistii de frontiera au observat ca din liziera au iesit mai multe persoane care s-au urcat in doua din cele patru autovehicule, fapt pentru care au intervenit pentru prinderea in flagrant a acestora", se arata in comunicatul citat de HotNews.

In autoturisme au fost descoperiti 19 cetateni irakieni, dintre care 8 adulti si 11 minori, acestia fiind insotiti de cinci cetateni bulgari, cu varste cuprinse intre 29 si 39 si de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.