Patriarhul Daniel spune, in pastorala cu ocazia Nasterii Domnului, ca lumea de astazi este strabatuta de o profunda criza spirituala si morala, iar individualismul si insensibilitatea la suferintele altora submineaza iubirea din familie si din societate, de aceea tinerii trebuie ajutati sa faca fapte bune, sa fie harnici si darnici. Patriarhul mai spune ca, in aceste zile, trebuie sa ii ajutam pe toti cei aflati in suferinta si sa ne rugam si pentru romanii care se afla in tari indepartate, dar si pentru toti cei care sufera din cauza razboiului, a persecutiilor si a violentei in diferite parti ale lumii.

Preafericitul Daniel ii indeamna pe oameni ca, la Sarbatoara Nasterii Domnului, sa ii ajute pe cei saraci si singuri, pe cei bolnavi si necajiti, pe orfani si vaduve, sa foloseasca darul libertatii pentru a spori in credinta si a savarsi mai multe fapte bune, pentru a deveni mai milostivi si mai generosi.

„Dobandirea mantuirii si a vietii vesnice se pregateste in viata pamanteasca trecatoare prin unirea treptata a omului cu Dumnezeu, incepand cu Sfantul Botez, prin impartasirea cu celelalte Sfinte Taine, prin credinta si rugaciune, prin viata curata si prin faptele bune ale iubirii milostive, savarsite pentru semenii nostri aflati in dificultate”, arata patriarhul in pastorala.

Patriarhul mai spune ca, in societatea actuala, aflata in profunda criza spirituala si morala, a scazut solidaritatea cu cei aflati in dificultate.

„In lumea de azi, strabatuta de o profunda criza spirituala si morala, individualismul si insensibilitatea la suferintele altora submineaza iubirea din familie si din societate, diminueaza solidaritatea cu cei aflati in dificultate si produc multa instrainare intre oameni, incat acestia pierd adesea pacea si bucuria din inimi. De aceea, trebuie sa crestem copiii tarii in iubirea fata de Dumnezeu si fata de semeni. Sa ajutam pe tinerii tarii noastre sa descopere frumusetile credintei si ale iubirii crestine, sa fie harnici si darnici. Sa folosim darul libertatii spre a spori in credinta si a savarsi mai multe fapte bune, pentru a deveni mai milostivi, mai generosi, potrivit indemnului adresat noua de Mantuitorul Iisus Hristos: «Fiti milostivi, precum si Tatal vostru (cel ceresc) este milostiv!»”, mai arata patriarhul in pastorala.

Citeste si:
Nosfe ar fi împlinit astăzi 38 de ani. Soția lui, gest suprem de...
Nosfe ar fi împlinit astăzi...

Patriarhul Daniel mai spune, in mesajul transmis cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului, ca in aceste zile trebuie sa daruim tuturor oamenilor, dar in special celor neajutorati, iubire, bucurie si speranta.

„Totodata, sarbatoarea Craciunului ne cheama sa ne amintim, prin rugaciune si semne de pretuire, de romanii din jurul Romaniei si din diaspora romana. Pe toti romanii care se afla in tari indepartate si au dor de Tara si Neam sa-i indemnam sa revina acasa”, arata PF Daniel, conform News.ro.

Patriarhul ii indeamna pe oameni ca, in aceste zile, sa se roage si pentru toti cei care sufera din cauza razboiului, a persecutiilor si a violentei in diferite parti ale lumii, "ca Hristos-Domnul Pacii sa ii ajute sa nu-si piarda speranta pacii si a mantuirii”.

Patriarhul Daniel le ureaza tuturor romanilor, din tara si din diaspora, "doriri de sanatate si mantuire, pace si bucurie, fericire si mult ajutor de la Dumnezeu in toata fapta cea buna, dimpreuna cu urarea traditionala: «La multi ani!»”.

Citeste si:
Dana Roba, acuzații dure la adresa lui Daniel Balaciu. A suferit...
Dana Roba, acuzații dure la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.