Circulatia masinilor de mare tonaj pe DN 13A – Praid – Miercurea Ciuc a fost reluata in timp ce restrictia se mentine pe DN 13B Praid – Gheorghieni, in judetul Harghita, dupa ce mai multe TIR-uri au ramas blocate pe carosabil deoarece nu au putut inainta din cauza ninsorii abundente.

Potrivit centrului Infotrafic, circulatia masinilor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone a fost reluata pe DN 13A – Praid – Miercurea Ciuc a fost reluata.

Pe DN 13B Praid – Gheoghieni, restrictia se mentine, dar ca sa ocoleasca zona, soferii de camioane si TIR-uri pot folosi doua rute: Balauseri - Targu Mures - Rreghin - Toplita - Gheorgheni - Miercurea Ciuc sau Balauseri - Sighisoara - Brasov - Miercurea Ciuc - Gheorgheni.

Restrictiile au fost instituite dupa ce mai multe TIR-uri au ramas blocate, vineri dimineata, pe cele doua drumuri, din cauza ninsorii. Si in zona Homorod, un TIR a blocat un sens de mers mai multa vreme, deoarece nu a mai putut inainta.

Seful de cabinet al prefectului judetului Harghita, Adrian Panescu, a declarat corespondentului News.ro ca a inceput sa ninga in cursul noptii de joi spre vineri, in prezent inregistrandu-se precipitatii abundente sub forma de ninsoare in zonele Odorhei, Praid si Gheorgheni.

Potrivit sursei citate, traficul se desfasoara in conditii de iarna pe DN 13A Praid-Odorheiu Secuiesc-Miercurea Ciuc, pe DN 13 B Praid-Bucin-Gheorgheni, si drumul european E578 intre localitatile Izvoru Muresului si Toplita, pe carosabil acoperit cu pana la 4 centimetri de zapada.

Adrian Panescu a precizat ca stratul de zapada proaspat depus in afara carosabilului ajunge la 20 de centimetri in zona Odorhei-Praid-Cound, unde mai multe echipaje ale Politiei Rutiere fluidizeaza traficul.

Seful de cabinet al prefectului judetului Harghita a mai spus ca se intervine cu material antiderapant si cu utilaje de deszapezire, o cantitate de 130 de tone de material antiderapant fiind imprastiata pe arterele nationale incepand de joi seara si pana in prezent.

Meteorologii au emis o atentionare cod galben de ninsori si viscol pentru intreaga tara, valabila de vineri dimineata pana in noaptea de vineri spre sambata, precum si avertizari cod portocaliu de viscol pentru mai multe zone de munte.

Citeste si:
Un TIR a luat foc pe Autostrada A3. Traficul a fost restricționat...
Un TIR a luat foc pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.