Bucurestenii pot vizita duminica, intre orele 10.00 si 15.00 viitoarele statii de metrou Orizont, Favorit si Drumul Taberei 34, care vor face parte din Magistrala 5, pe sectiunea Raul Doamnei - Eroilor, a anuntat marti Metrorex.

“Vizitatorii vor primi toate explicatiile de la personalul specializat al constructorului, vor putea vizita statiile, avand acces in zone care, odata finalizate, nu vor mai fi accesibile publicului calator”, a precizat compania care administreaza metroul bucurestean.

Cei interesati vor putea efectua turul statiei Orizont, cu intrarea din intersectia bulevardul Drumul Taberei cu intrarea Drumul Taberei, paralela cu bulevardul general Vasile Milea, cu o durata estimata a turului de circa 15 minute.

De asemenea, acestia pot vizita statia Favorit, cu accesul in intersectia bulevardul Drumul Taberei cu strada Sibiu, turul avand o durata de aproximativ 20 de minute.

Vizitatorii pot vedea si tunelul de legatura intre statiile Favorit si Drumul Taberei 34, cu intrarea/iesirea prin statia Favorit, intr-o “excursie” de 45 de minute.

La eveniment va participa si ministrul Transporturilor, Sorin Buse, de la ora 12.00, care-si va incepe vizita cu turul statiei Orizont.

Proiectul Magistrala 5 de metrou - Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomitei va avea o lungime totala de 7 kilometri, un numar de 10 statii si un depou. Valoarea totala a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.