Piata muncii din Romania este imbatranita si nu ofera nicio perspectiva sanatoasa de evolutie economica si sociala pentru tara noastra, a declarat, miercuri, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

"Piata muncii, asa cum arata ea astazi in Romania, nu ofera nicio perspectiva sanatoasa de evolutie economica si sociala pentru aceasta natiune. Cu o piata a muncii imbatranita, un sistem de administrare a pietei muncii care este ramas inca din mileniul trecut, neadaptat la nevoi, la schimbari, cat rudimentarism exista in Romania in ceea ce priveste inregistrarea muncii zilierilor, cata munca la gri si cata munca la negru are in continuare Romania, din cauza acestui sistem rudimentar de administrare a pietei muncii! Cu o educatie vraiste, cu un sistem public de sanatate de asemenea in pioneze, nu facem nimic altceva decat sa alimentam acest continuu proces de migratie a cetatenilor cu varsta de munca din Romania", a spus Costin, la Congresul National al BNS.

El a sustinut ca blocajul poate fi depasit doar daca tinerii vor fi sprijiniti inclusiv de catre cei in varsta.

"Celor mai in varsta le spun: 'Lasati blazarea la o parte, pentru ca, daca nu incepem sa-i intelegem mai repede pe tineri, sa-i sprijinim, sa punem in valoare energiile si capacitatile lor, nu vom avea un sistem public de pensii capabil sa plateasca amaratele astea de pensii de astazi!'", a subliniat Costin.

Liderul BNS a amintit ca blocul sindical pe care il reprezinta a depus in Parlament inca de acum doi ani o initiativa de modificare a Codului muncii, care inca se discuta in prezent, transmite Agerpres.

"Initiativa civica de modificare a Codului muncii are aproape doi ani de cand am depus-o la Parlament, cu circa 200.000 de semnaturi in spate, la Senatul Romaniei. Astazi se afla inca in Parlament, de aceasta data in Comisia de munca din Camera Deputatilor, ultima comisie de dinaintea plenului Camerei, cand ar trebui sa stim ce se va alege cu aceasta initiativa", a mentionat acesta.

Citeste si:
Situația din țara noastră o scoate din sărite pe Dana Budeanu: „În...
Situația din țara noastră o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.