Sute de postasi din mai multe zone din tara au blocat, joi, activitatea in oficii, spunand ca nu vor relua lucrul pana nu le vor fi rezolvate revendicarile, in special cea legata de majorarea salariala. Angajatii Postei au decis sa nu mai lucreze la ghisee si sa nu mai distribuie corespondenta dupa ce negocierile dintre conducerea companiei si sindicalisti au esuat.

Protestul spontan al postasilor clujeni a inceput miercuri, la ora 23.00, cand 40 de angajati de la Centrul Regional de Tranzit Cluj au oprit lucrul timp de o ora. Activitatea s-a mai oprit inca o data la ora 1.00 si nu s-a mai reluat, joi dimineata, la ora 8.00, alaturandu-se actiunii si lucrarori din alte zece oficii postale de pe raza judetului.

Am fost sunati de catre colegi ca in urma discutiilor dintre sindicat si conducere au decis oprirea lucrului. Vom continua pana cand se va rezolva revendicarea salariala. Marea majoritate a angajatilor sunt aproape de salariul minim. Un angajat cu 15 ani vechime are salariu de 1.400 de lei in timp ce la Bucuresti sunt salarii, indemnizatii nesimtite si bonusuri nemeritate”, a explicat Carol Sinka, presedintele Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, filiala Cluj, precizand ca protestul se va incheia ”atunci cand ni se rezolva doleantele”.

”Ne pare rau de cei pe care ii deservim si in special pentru pensionari, dar acesti angajati de ani de zile nu au mai avut concedii decat pe hartie”, mai spun Carol Sinka. potrivit News.ro.

Angajatii Postei Romane au cerut Companiei Nationale marirea salariilor cu 200 de lei, dar si conditii mai bune de munca, insa negocierile au esuat.

Actiuni similare au loc, joi, si in alte judete din tara, intre care Cluj, Alba, Sibiu, Buzau, Prahova, Vaslui. Angajatii Postei au decis sa nu mai lucreze la ghisee si sa nu mai distribuie corespondenta dupa ce negocierile dintre conducerea companiei si sindicalisti au esuat. Revendicarile postasilor vizeaza majorarile salariale si imbunatatirea conditiilor de munca.

La sfarsitul lunii septembrie, aproximativ 3.000 de angajati de la Posta Romana au protestat in Capitala si in orasele resedinta de judet, cerand in principal majorarea salariilor cu 200 de lei si imbunatatirea conditiilor de munca.

Citeste si:
Reducere de 50% pentru facturile la energie. Cine beneficiază de...
Reducere de 50% pentru...

Ulterior, in mai multe orase din tara au fost organizate proteste.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.