Social20 Octombrie 201616:50de Clara Vacaru

Lectura de 2 minute

Premierul Dacian Ciolos a afirmat, intr-un interviu acordat Hotnews.ro, referindu-se la casatoria intre persoanele de acelasi sex, ca pledeaza pentru toleranta si pentru respectarea ideii de familie traditionala.

"Eu pledez pentru toleranta cu respectarea ideii de familie. Avem o Constitutie, cred ca familia e un element important, un nucleu al societatii din Romania si nu cred ca ideea de familie in Romania ar trebui sistematic pusa in contradictie cu ideea de toleranta", a declarat premierul, intrebat pentru ce pledeaza, dat fiind ca presedintele Klaus Iohannis a pledat pentru toleranta in privinta interzicerii casatoriei intre persoanele de acelasi sex.

Solicitat sa precizeze daca se refera la familia traditionala, respectiv la comuniunea dintre un barbat si o femeie, seful Executivului a raspuns afirmativ.

In ceea ce priveste modul in care se manifesta toleranta, Dacian Ciolos a precizat: "Toleranta se manifesta respectand alegerile pe care altii le fac".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat ce parere are despre demersul Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca fiind exclusiv intre o femeie si un barbat, ca el este adeptul tolerantei si considera ca fiind "gresita" calea "fanatismului religios" si a solicitarilor ultimative.

Citeste si:
Klaus Iohannis il desemneaza prim-ministru pe Ludovic Orban
Klaus Iohannis il desemneaza...

"Acceptarea celuilalt cu bune si rele. Nu suntem toti la fel. Nu toate grupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative. Eu nu cred in ele si nu le sprijin", a spus Iohannis, declarandu-se "adeptul tolerantei", increderii si deschiderii spre celalalt.

Patriarhia a replicat joi ca demersul Coalitiei pentru Familie nu reprezinta "o solicitare ultimativa” si nu poate fi considerat o "cale a fanatismului religios" sau o dovada de intoleranta, ci o chemare fireasca la exprimarea democratica a vointei cetatenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societatii, familia.

"Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a parintilor si a copiilor, si nu condamnarea altor persoane", sustine Patriarhia, potrivit News.ro.

Citeste si:
Ciolos, despre modul de comunicare in timpul pandemiei:...
Ciolos, despre modul de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.