Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arges a anuntat ca elevul cu ADHD va sta acasa, fiind scutit pana la o noua evaluare medicala programata saptamana viitoare. Conform ISJ, parintii copilului si-au luat angajamentul sa faca o astfel de reevaluare, insa nu si-au respectat promisiunea.

institutie care s-a implicat in rezolvarea problemei de la scoala numarul 16 din Pitesti, unde elevii unei clase a saptea refuza sa mai intre la cursuri alaturi de un coleg diagnosticat cu ADHD,

Situatia conflictuala aparuta la scoala generala numarul 16 din Pitesti, unde elevii clasei a saptea B refuza sa mai intre la cursuri alaturi de un coleg diagnosticat cu ADHD, si-a gasit temporar rezolvarea. In urma discutiilor, s-a decis ca elevul bolnav sa ramana acasa in pertioada urmatoare, fiind scutit pana la o noua evaluare medicala.

Familia copilului si-a asumat obligatia unei reevaluari medicale, obligatie care nu a fost respectata, iar in acest context baiatul va fi reevaluat de catre specialisti, scrie News.ro.

”Recomandarea noastra catre familia minorului a fost pentru o noua reevaluare medicala, iar din discutiile purtate recent am aflat ca, desi familia si-a luat aceasta obligatie, respectivul lucru nu s-a petrecut pana in acest moment, urmand a se face in cursul saptamanii viitoare. Pana la aceasta evaluare, elevul este scutit medical la domiciliu”, asnunta ISJ Arges in documentul citat.

Conform reprezentantilor institutiei, inca din anul scolar trecut, dar si la inceputul acestui an scolar reprezentantii ISJ, impreuna cu cei ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Arges, cu conducerea scolii si cu profesorii de la clasa a VII-a B au avut intalniri atat cu parintii baiatului, cat si cu cei ai celorlalti copii.

”In cadrul acestor intalniri i-am invitat pe parintii si pe profesorii care predau la acea clasa sa asigure un climat propice derularii activitatii instructiv-educative, sa-si manifeste disponibilitatea si deschiderea spre promovarea interesului superior al minorului, dar si al celorlalti minori participanti la actul educational. In acest sens, am recomandat parintilor si psihologului sa insoteasca minorul in timpul programului scolar, am discutat si am obtinut acordul parintilor celorlalti elevi de a accepta prezenta minorului insotit la orele de curs, am invitat parintii celorlalti elevi din clasa la toleranta, considerand ca s-au facut eforturi din partea tuturor celor implicati pentru integrarea elevului”, mentioneaza comunicatul Inspectoratului Scolar Arges.

Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...

Elevii clasei al saptea B de la Scoala generala numarul 16 Pitesti au refuzat, saptamana aceasta, sa intre la cursuri alaturi de unul dintre colegi, diagnosticat cu ADHD. Copiii au ramas pe holul scolii, purtand pacrate cu mesaje precum Vreau sa fiu in siguranta”, ”Vreau respect”, ”Vreau sa fiu protejat” si ”Vreau sa mi se respecte drepturile”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.