Elevii unei clase a saptea din PItesti refuza sa intre la ore de doua zile, din cauza unui coleg care are ADHD.

Elevii clasei a saptea B de la Scoala generala numarul 16 din Pitesti refuza, de trei zile, sa intre la ore, din cauza unui coleg, diagnosticat cu ADHD. Acesta, spun ei, deranjeaza orele de curs si devine violent, astfel ca profesorii nu-si mai pot desfasura activitatea cum trebuie.

Elevii au venit totusi la scoala in ultimele trei zile, dar nu au intrat in clasa ci au ramas pe hol. Eu au purtat pancarte pe care scria ”Vreau sa fiu in siguranta”, ”Vreau respect”, ”Vreau sa fiu protejat” si ”Vreau sa mi se respecte drepturile”. Miercuri, elevul-problema a stat la scoala doar o ora, iar apoi a plecat acasa, astfel ca ceilalti copii au putut sa intre apoi in sala de curs.

Parintii copiilor sunt decisi sa continue aceasta forma de protest, indiferent de consecinte, pana cand situatia se va rezolva.

Elevul cu ADHD deranjeaza o clasa intreaga

Autoritatile din judetul Arges, in frunte cu prefectul orasului, Cristian Soare, dar si cu reprezentantii scolii si reprezentanti ai ISJ, DGASPC si psihologi, cauta acum solutia acestei probleme.

Elevul diagnosticat cu ADHD invata la Scoala generala numarul 16 de un an si jumatate, iar specialistii care l-au evaluat din punct de vedere psihologic sustin ca acesta nu reprezinta un pericol social. Copilul merge la scoala insotit de unul dintre parinti, care asista la cursuri. Initial, copilul statea la scoala patru ore pe zi, in prezent programul sau fiind redus la trei ore pe zi, potrivit news.ro.

Pe de alta parte, seful Inspectoratului Scolar Judetean Arges, Dumitru Tudosoiu crede ca adultii ii invata pe elevi sa isi respinga colegul. ”Ma deranjeaza extrem de mult atitudinea pe care o imprima adultii, parintii elevilor, catre odraslele lor. Nu cred ca este corect sa-i invatam pe copii sa nu fie responsabili, cuviinciosi”, a spus Dumitru Tudosoiu, citat de Digi 24.

Citeste si:
Educatoare din Pitești, reținută după ce a lovit mai mulți copii la...
Educatoare din Pitești,...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.