Fostul viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, s-a prezentat, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza antena3.ro.

Gabriel Oprea a fost citat in dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigina.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Gabriel Oprea, in dosarul in care este acuzat de ucidere in culpa. Potrivit legislatiei, efectuarea urmaririi penale fata de persoane care detin sau au detinut calitatea de ministru, pentru fapte savarsite in exercitarea mandatului, si care, la data sesizarii, nu au si calitatea de deputat sau de senator este conditionata de obtinerea unui aviz din partea presedintelui.

Gabriel Oprea este cercetat si pentru abuz in serviciu in dosarul privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, cauza deschisa dupa moartea politistului Bogdan Gigina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.