Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si Asociatia Pro Valores va propun un nou eveniment inedit: Diplomatic Art - o serie de manifestari prin care va veti putea apropia de arta, cultura, traditiile diferitelor tari reprezentate la Bucuresti.

Pe 16 octombrie 2016, intre orele 10 si 19, spatiile Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia va propun, cu ocazia primei editii, o calatorie in Japonia.

De la ora 10, la standurile Takumi, puteti rasfoi si cumpara carti ale marilor scriitori japonezi tradusi in Romania.

La ora 11, copiii sunt invitati sa asculte basme si legende japoneze in lectura actritei Andreea Stafie. Ea este actrita de teatru si film, prezenta in peisajul artistic independent. Licentiata in Arta Actorului la Universitatea George Enescu -Iasi, cu rolul doamnei Emma din Concert pentru pian si alcov, dupa Reigen de Arthur Schnitzler, urmata de diploma de master, cu rolurile gemenelor Tyler and Bobby din spectacolul Erotiquartet, dupa Niste fete de Neil LaBute, joaca Inca din timpul facultatii la Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi. In 2013, se muta in Bucuresti, unde isi continua activitatea teatrala la Teatrul In Culise, in spectacole precum: Dragoste in patru tablouri, Un barbat si mai multe femei, Clinica sinucigasilor, Black Friday Love si joaca in productii cinematografice, precum Tigara de dupa, o comedie-drama a MC2 si serialul Lectii de viata.

De la ora 11,30 cei mici pot participa la atelierul de origami coordonat de Corina Bratu, cele mai reusite creatii de hartie fiind premiate de magazinul Takumi. Corina Bratu a descoperit frumusetea origami-ului acum 6 ani, apoi a aprofundat si experimentat tot mai multe tehnici ale creatiilor din hartie (quilling, kirigami, golden venture, etc). In anul 2015 a participat la workshop-ul organizat de Mall Baneasa Shopping City. „Fac origami deoarece iubesc ceea ce fac si imi place sa daruiesc oamenilor frumosi cate o particica din sufletul meu…”

La ora 13,30 va fi reliefata personalitatea scriitorului Matsuo Basho, iar actrita Andreea Stafie va va propune un recital de Haiku.

La ora 13,50 va tine un discurs Ambasadorul Japoniei, Excelenta Sa Domnul Kisaburo Ishii.

La ora 14,00 va debuta Ceremonia ceaiului oficiata de Nojiri Michiko Sensei, in compania Chado Urasenke Tankokai Romania. Nojiri Michiko este maestra de ceai ce activeaza la Roma. Ea a fost invitata sa sustina seminarii in multe tari, printre care: Belgia, Austria, Polonia, Romania. Pe langa ceremonia ceaiului, se implica in mod activ in promovarea poemului haiku in limba italiana prin concursul lunar pe care il organizeaza in capitala Italiei.

Citeste si:
De ce poartă Bianca Drăgușanu peruci în ultima vreme: „Faptul că...
De ce poartă Bianca Drăgușanu...

De la ora 15, Sanda Lazur va invita la o calatorie in lumea fascinanta a artei aranjarii florilor – Ikebana. Sanda Lazur, la recomandarea Ambasadei Japoniei, din 1993 pana in prezent este lector la cursul de Ikebana din cadrul Universitatii Populare Bucuresti. Din 2009 pana in prezent este lector la cursul de Ikebana in cadrul Centrului de studii romano-japoneze din Universitatea Romano-Americana din Bucuresti. In octombrie 2013 a primit premiul pentru intreaga activitate si promovarea culturii japoneze acordat de Ministerul de Externe al Japoniei.

Potrivit unui comunicat remis 9am, la ora 17 va incepe recitalul extraordinar sustinut de laureatii Concursului International “Romania” de la Tokyo, editia a XI-a: violonistele Reika Sakamoto si Ayano Shigematsu, acompaniate de pianista Ioana Enea, vor interpreta lucrari de: Eugene Ysaye, Serghei Prokofiev, Bela Bartok si Maurice Ravel. La concert accesul este permis doar cu invitatie care poate fi obtinuta, in limita locurilor disponibile, scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Citeste si:
Eveniment comemorativ la Palatul Mogosoaia! Se implinesc 303 ani de...
Eveniment comemorativ la...

Concertul va putea fi vizionat live video stream pe site-urile: http://palatebrancovenesti.ro, https://asociatiaprovalores.wordpress.com, http://www.ro.emb-japan.go.jp si www.enjoytv.ro

Nascuta in 1997, violonista Reika Sakamoto a castigat Premiul I la Concursul International de Vioara – Brentonico, Italia (2004), Marele Premiu la editia a 24-a a Japan Classical Music Competition (2014) si Premiul I la editia a XI -a a Concursului International de Muzica „Romania” de la Tokyo (2015). La varsta de 15 an a inceput sa studieze sub indrumarea maestrului Seiji Ozawa. La varsta de 17 ani, ea a fost aleasa concert maestru al Orchestrei de tineret condusa de marele dirijor Seiji Ozawa si a participat la Festivalul Seiji Ozawa de la Matsumoto, la Concertul extraordinar de la Castelul Nijo-jo din Kyoto si la productia operetei „Liliacul”. In prezent ea este studenta in primul an la Toho Gakuen College.

Tanara violonista Ayano Shigematsu
este laureata a mai multor competitii: premiul al IV-lea la editia a XXIV a a Japan Classical Music Competition (2014), a castigat editia a IX a a Concursului de la Yokohama, a obtinut premiul al II-lea la editia a XVI-a a Concursului International de la Osaka, iar anul trecut la editia a XI -a a Concursului International de Muzica „Romania” de la Tokyo a obtinut premiul al II-lea si premiul oferit de Ambasada Romaniei. In 2013 a fost concert maestru al Orchestrei de tineret, in aceasta postura interpretand Simfonia a IX-a de Beethoven la Musikverein, in Viena. In prezent este studenta a Universitatii de Arte din Tokyo. .

Pianista Ioana Enea
s-a nascut la Ploiesti, in 1991 si a studiat pianul de la varsta de 7 ani, cu doamna profesor doctor Sanda Hirlav-Maistorovici, iar in prezent este discipola a maestrului Vlad Dimulescu. In anii 2000 si 2009 a participat la cursuri de maiestrie interpretativa sustinute de Lory Wallfisch (SUA), iar in primavara anului 2009, cu Luciano Lanfranchi (Italia). In martie 2010 s-a perfectionat pe probleme de pianistica chopiniana, cu profesoara Alycia Paleta Bugaj de la Conservatorul “Fr. Chopin” din Warsovia. A obtinut premii la diverse concursuri. A sustinut recitaluri la: Ploiesti, Bucuresti, Dorohoi, Campina, Ploiesti, Sinaia, precum si in Ungaria si Franta.

Citeste si:
Klaus Iohannis începe luni vizita oficială în Japonia. Președintele...
Klaus Iohannis începe luni...

Pe tot parcursul zilei se vor derula filme documentare si turistice despre Japonia.

Pe 16 octombrie 2016, la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, arta, istoria, traditiile si cultura japoneza sunt ingredientele care vor transforma prima editie a Diplomatic Art intr-un eveniment de neuitat.

Mai multe amanunte AICI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.