Anotimpul geros se apropie cu pasi repezi, motiv pentru care ar trebui sa ne pregatim organismul daca nu vrem sa racim, noteaza antena3.ro. Iata ce ar trebui sa consumi in aceasta perioada!

1. Consuma citrice, kiwi, broccoli, papaya, mango, ananas, fructul pasiunii, fasole verde pentru a-ti asigura necesarul de vitamina C, scrie sfatulmedicului.ro.

2. Opteaza pentru stafide, varza de Bruxelles, linte, soia, seminte de dovleac, oua pentru a-ti asigura necesarul de fier, care asigura energie corpului, vitalitate si o mai buna activitate a creierului. In plus vitamina C ajuta la asimilarea acestuia.

3. Laptele, tonul, sardinele, morcovii, casele, etc contin vitamina A, care intareste imunitatea, noteaza sfatulparintilor.ro.

4. Alunele, nucile, alune, migdale, masline verzi, varza contin vitamina E, care sprijina organismul in lupta cu bolile.

5. Ciupercile, alunele braziliene, carnea de vita, tonul, sardinele contin seleniu, care protejeaza organismul impotriva bolilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.