Luni, au loc festivitati de deschidere in toate universitatile din tara, Klaus Iohannis va mearge la ceremonia de la Universitatea de Vest din Timisoara, iar premierul Dacian Ciolos la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca.

Noul an universitar incepe luni, cand au loc festivitati de deschidere in toate universitatile din tara, presedintele Klaus Iohannis urmand sa mearga la ceremonia de la Universitatea de Vest din Timisoara, iar premierul Dacian Ciolos la Cluj. Printre modificarile acestui an universitar se numara introducerea a 35 de noi specializari si programe de studii universitare de licenta in 22 de universitati de stat.

Presedintele Klaus Iohannis va merge, luni, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2016-2017 la Universitatea de Vest din Timisoara, unde va participa apoi la o dezbatere cu membrii comunitatii academice din Timisoara, scrie hotnews.ro.

Si ministrul Educatiei Nationale, Mircea Dumitru, va merge la deschiderea anului universitar la Universitatea de Vest din Timisioara, in timp ce premierul Dacian Ciolos va lua parte la ceremonia de la Universitatea de Medicina din Cluj-Napoca.

Printre modificarile acestui an universitar se numara introducerea a 35 de noi specializari si programe de studii universitare de licenta in 22 de universitati de stat, acreditate de ARACIS, iar pentru 59 de institutii de invatamant superior exista modificari ale capacitatilor de scolarizare pentru unele programe de studii. Trei institutii de invatamant superior - Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, Universitatea din Pitesti si Universitatea Crestina "Partium" din Oradea - isi modifica structura, la solicitarea acestora, in baza hotararilor Senatelor universitare.

Din acest an universitar, in Nomenclatorul domeniilor si al specializarilor/programelor de studii universitare sunt introduse urmatoarele noi specializari: chimie farmaceutica, echipamente si sisteme electronice militare, electronica - radioelectronica de aviatie, media digitala, managementul sistemelor de supraveghere aeriana, leadership militar si pedagogie sociala.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Totodata, vor exista 64 programe de studii universitare de master noi la 31 de universitati din sistemul national de invatamant superior.

O alta noutate a acestui an universitar este ca Ministerul Educatiei a autorizat provizoriu scolile doctorale care functioneaza in cadrul unor institutii de invatamant superior, urmand ca metodologia de autorizare provizorie, acreditare si evaluare periodica a scolilor doctorale, pe domenii, sa fie aprobata prin Hotarare de Guvern. Decizia a fost luata in conditiile in care de la adoptarea Legii Educatiei Nationale, in 2011, si pana in prezent, scolile doctorale nu au fost evaluate extern pentru acreditare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.