Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF) a transmis, joi, o cronologie a interventiei in cazul lui Ioan Gyuri Pascu.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF) a aratat ca la primul apel facut la 112 motivul invocat a fost "atac de panica", aceasta fiind si diagnosticul pus de medicul care i-a administrat artistului un calmant, in conditiile in care "tensiunea arteriala, alura ventriculara, saturatia O2 erau in limite normale", iar pacientul nu a comunicat doctorului alte informatii privind starea de sanatate. SABIF mai spune ca la al doilea apel la 112 motivul invocat a fost "cianoza, coma”.

"La ora 03:26 s-a primit o solicitare prin 112, motivul invocat fiind atac de panica, la care s-a deplasat un echipaj format din medic si ambulantier. La fata locului a fost consultat un pacient care acuza atacuri de panica si insomnie cu debut in urma cu mai multe zile. S-a masurat tensiunea arteriala, alura ventriculara, saturatia O2, toate acestea fiind in limite normale. Pacientul acuza dureri articulare la nivelul genunchiului, fiind in tratament prin fizioterapie"
, arata reprezentantii SABIF, intr-un comunicat de presa.

Acestia precizeaza ca Gyuri Pascu nu a comunicat medicului alte informatii privind starea lui de sanatate, iar doctorul a stabilit diagnosticul de atac de panica si insomnie, administrand tratament cu diazepam ½ f IM.( 1 ml.)

Reprezentantii Serviciului de Ambulanta mai spun ca la ora 04:46 a fost inregistrat un nou apel pentru Gyuri Pascu, motivul solicitarii fiind, de aceasta data, "cianoza, coma”.

Conform sursei citate, primul care a ajuns la pacient a fost un echipaj de prim-ajutor de la SMURD, care a si inceput manevrele de resuscitare, urmat aproape simultan de un echipaj de terapie intensiva de la SMURD si un echipaj de tip C2 de la SABIF.

"In conformitate cu procedurile existente, fortele de interventie fiind suficiente la caz , ambulanta de la SABIF a fost declarata disponibila la locul solicitarii. Pentru analiza unei eventuale raspunderi disciplinare a fost declansata inca din data de 26.09.2016 procedura stabilita prin Codul Muncii si RI (regulament intern), prin convocarea comisiei de disciplina, in scopul audierii echipajului care a intervenit la caz. In situatia in care comisia de disciplina va identifica aspecte care pot constitui abateri de la normele profesionale, de etica si deontologie medicala, va fi sesizat Colegiul Medicilor din Romania, care este institutia competenta pentru verificarea acestor aspecte. Conducerea SABIF asigura opinia publica de deplina transparenta in gestionarea acestui caz si va informa in continuare cu privire la rezultatele finale ale analizelor si anchetelor aflate in derulare", adauga reprezentantii Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov.

Citeste si:
Irina Deaconescu și-a făcut implant mamar. Primele declarații după...
Irina Deaconescu și-a făcut...

Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la varsta de 55 de ani, luni dimineata, in locuinta fostei sale sotii, din Bucuresti. In urma necropsiei facute, la solicitarea familiei, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a stabilit drept cauza a decesului afectiunea de cord de care suferea artistul, pe fondul diabetului preexistent.

Jurnalistii de la GSP au scris, miercuri, ca Gyuri Pascu a chemat o ambulanta cu doua ore inainte de deces, in noaptea de duminica spre luni, iar medicul care a ajuns la locuinta acestuia i-a pus diagnosticul de "atac de panica" si i-a administrat o jumatate de fiola de diazepam. De altfel, informatia a fost confirmata de catre managerul Ambulantei, Alis Grasu, care a anuntat ca a fost declansata o ancheta interna.

La scurt timp, Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat, in paralel fiind facute verificari si de catre O echipa formata din reprezentantii Corpului de Control al ministrului Sanatatii, inspectori ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta si reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Bucuresti. Ministerul Sanatatii a anuntat, miercuri seara, ca echipa de control va inainta un raport ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, si sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, informatiile de pana acum denotand o posibila abordare terapeutica superficiala din partea Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, scrie News.ro.

Citeste si:
Au trecut șase ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Dezvăluirile...
Au trecut șase ani de la...

Potrivit Ministerului Sanatatii, echipa de control a analizat modul in care a fost repartizat acest caz, a analizat fisa de urgenta prespitaliceasca si a discutat cu medicul care a fost la consultatie, pentru a avea o imagine clara asupra modului in care s-a intervenit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.