Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, in cazul careia Tribunalul Bucuresti a stabilit ca procurorii DNA ar fi incalcat dreptul la aparare in dosarul de coruptie si a constatat nulitatea relativa a actelor de urmarire penala, sustine ca a sperat in judecatori corecti si ca s-a facut dreptate.

"Am sperat in judecatori corecti si s-a facut dreptate! Nu stiu cati dintre voi ati crezut atunci cand spuneam ca dosarul s-a instrumentat ilegal de la un cap la altul, cu scopul clar de a ma scoate din cursa electorala, in plina campanie. Va multumesc celor care ati crezut in mine si m-ati sustinut in cea mai grea perioada din viata mea!", a scris primarul Craiovei pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Lia Olguta Vasilescu i-a multumit unuia dintre martorii din proces, Ionut Cosmin Pirvulescu, fost ziarist si fost sef al Directiei de Relatii Publice si Mass-media din Primaria Craiova.

"Si vreau sa ii multumesc si lui Ionut Pirvulescu pentru modul in care s-a comportat, iar acum e atacat pe nedrept de multe persoane care au inteles ca el a fost denuntator in cazul meu si ca m-a inregistrat. A dat o declaratie, luata in conditii ilegale de procuror, dupa cum a admis si instanta, si a fost inregistrat, la randul lui, de alta persoana, tot in conditii ilegale. M-am convins in aceasta perioada ca instinctul meu nu prea greseste atunci cand imi aleg prietenii", a precizat Lia Olguta Vasilescu.

Martorul Ionut Pirvulescu a fost sef de serviciu in Primaria Craiova pana saptamana trecuta, cand a anuntat ca demisioneaza, urmand sa se dedice proiectelor personale.

Tribunalul Bucuresti a stabilit, marti, ca procurorii DNA ar fi incalcat, pe parcursul anchetei, dreptul la aparare al Liei Olguta Vasilescu in dosarul de coruptie si a constatat nulitatea relativa a actelor de urmarire penala, anchetatorii urmand sa decida, in cinci zile, daca mentin dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei. Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit News.ro.

"Admite in parte cererile si exceptiile formulate de inculpatii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela si Vasilescu Lia Olguta. Constata neregularitatea actului de sesizare a instantei in ceea ce priveste stabilirea obiectului si limitelor judecatii cu referire la inculpatii Preda Radu Cosmin si Popescu Elena Daniela. Constata nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguta, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare", se arata in decizia instantei.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

In plus, Tribunalul Bucuresti a exclus actele de urmarire penala "efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz".

Este vorba despre declaratiile martorilor Constantin Selavartea, Ion Vlasceanu Ion, Gabriela Miereanu Gabriela, precum si de denuntul formulat de Ionut Cosmin Parvulescu, pe 7 martie 2016.

Instanta a exclus si proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlasceanu Ion si Ionut Parvulescu Ionut, din 19 februarie, "aceasta fiind obtinuta in mod nelegal".

Avocatul Liei Olguta Vasilescu a declarat, pe 6 septembrie, la Tribunalul Bucuresti, ca va cere inlaturarea mai multor probe pe care le considera nelegal obtinute de catre anchetatorii DNA, precum interceptari care nu au legatura cu dosarul, unele marturii, dar si unele denunturi.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata pe 19 iulie, alaturi de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.