Iohannis: Ii putem sprijini pe adultii de maine sa cunoasca importanta preventiei si a unui stil de viata sanatos

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, joi, la conferinta ”2035 - Prima generatie fara tutun a Romaniei”, importanta educatiei in scopul preventiei in sanatate, care include constientizarea riscurilor pe care le presupune fumatul, pentru a da generatiilor viitoare sansa sa traieasca o viata mai sanatoasa si sa-si aleaga in cunostinta de cauza stilul de viata.

”Nu intamplator suntem aici - si ma bucur sa vad in sala reprezentanti ai institutiilor publice, academice, medicale si ai societatii civile, atat din tara, cat si din strainatate. Cu totii ne dorim sanatate pentru copiii nostri, iar acest lucru poate fi realizat doar prin dezbatere si implicare la toate nivelurile”, a spus presedintele.

El a mentionat ca preventia si educatia pentru sanatate fac parte din preocuparile sale, ca presedinte, pe termen lung.

”Cred ca preventia trebuie sa reprezinte o prioritate in cadrul politicilor de sanatate in Romania. Este binecunoscuta afirmatia potrivit careia reprezinta medicina viitorului. Nu doresc sa dau eu statistici, sunt convins ca dumneavoastra le cunoasteti mult mai bine. Dincolo de ele insa, ramane o realitate asupra careia se cuvine sa ne aplecam. Cele mai frecvente boli, care afecteaza si pun in pericol sanatatea in ziua de azi, sunt de fapt prevenibile. Cancerele si bolile cardiovasculare sunt asociate stilului de viata, iar fumatul este unul din factorii de risc pentru sanatate in acest sens. De fapt, prin preventie putem sa salvam vieti”, a subliniat Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Presedintele a precizat ca simplul fapt ca stim aceste lucruri nu produce o schimbare si nu rezolva problema.

Iohannis a aratat ca aici intervine rolul educatiei in ceea ce priveste preventia, al formarii unor noi tipare de comportament in raport cu propria sanatate.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

”Punand astazi accent pe educatia in scopul preventiei, care include constientizarea riscurilor pe care le presupune fumatul, dam generatiilor urmatoare sansa sa traiasca o viata mai sanatoasa si sa-si aleaga in cunostinta de cauza stilul de viata. Avem o responsabilitate fata de tinerii si copiii Romaniei. Ii putem sprijini pe adultii de maine sa cunoasca importanta preventiei si a unui stil de viata sanatos. Propun sa abordati acest subiect cu responsabilitate si discernamant, pentru a oferi generatiilor viitoare sansa unei alegeri informate”, a mai spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.